Povežite se s namaRijeka i njezina luka ponovno će postati mjesto susreta nautičara, gospodarstvenika i predstavnika medija na 17. međunarodnoj manifestaciji Fiumanka, koja u najsjevernijem jadranskom zaljevu okuplja više od dvadeset tisuća posjetitelja i gotovo dvije tisuće jedriličara. Od 09. do 12. lipnja i ove godine očekuje nas obilje dobrog druženja, zabave i jedrenja!

Osim Velike Fiumanke koja tradicionalno starta u subotu u podne ispred Riječkog lukobrana, jedrit će se još nekoliko različitih regata za svačiji gušt: Medijska, Liburnijska i Rotary, svaka sa svojim ciljem i svojom pričom.

Ove godine, Fiumanka će biti i mjesto susreta gospodarstvenika, rotarijanaca, mjesto najave Europskih sveučilišnih igara koje će se u srpnju održavati u Rijeci i Zagrebu, ali i regata kojom će se obilježiti 50 godina suradnje između Rijeke i Rostocka.

U glazbenom dijelu, sudionici i posjetitelji imat će prilike uživati u Riječkom Festivalu Klapa i nastupu Grupa Kantriders, Sillycons, The Crazy Boys, Let 3 i Brkovi.

Sva događanja u cijelosti su besplatna za sudionike i posjetitelje.