Povežite se s nama


Dani Trsata održavaju se od 17. do 23. travnja, a centralno događanje bit će i ove godine manifestacija Povratak Frankopana.

Dani Trsata obilježavaju se povodom proslave oslobođenja Trsata 21. travnja te blagdana zaštitnika Trsata sv. Jurja, 23. travnja. Program manifestacije započinje svečanim mimohodom od Dvorane mladosti do Trsatske gradine, u utorak, 17. travnja u 19 sati. Sva događanja koja će se održati od 17. do 23. 4. najavili su organizatori manifestacije na čelu s predsjednicom Kluba prijatelja Grada Trsata Ružicom Ažman.

Centralno događanje Dana Trsata i ove će godine, drugi put zaredom, biti manifestacija pod nazivom Povratak Frankopana, u sklopu kojeg su planirani sajam starih zanata, viteški tabori i igre, srednjovjekovna kuhinja te uprizorenje povijesne bitke iz 1485. godine koje će započeti u 20 sati. Potpredsjednik Kluba Filip Petrović istaknuo je kako se očekuje oko 250 sudionika, koji će posjetitelje vratiti u srednjovjekovno doba, a manifestaciju će, prema riječima Doris Šajn, voditeljice Kabineta gradonačelnika Grada Rijeke, uveličati i udruga Este Medievale iz talijanskog grada-prijatelja Estea koja se bavi kulturnom i povijesnom baštinom.

Predsjednica MO Grada Trsata Jana Sertić izdvojila je sportske dane – 18. i 19. travanj koji donose rukometno i pikado nadmetanje, a Ažman je predstavila subotnji program na kojem će se polaganjem vijenaca na spomen obilježja antifašističke borbe i svečanim koncertom obilježiti 72. godišnjica pobjede nad fašizmom. Središnja misa na dan sv. Jurja održat će se u 18 sati.

Uz poziv građanima da posjete manifestaciju, organizatori Dana Trsata su se složili kako je kvaliteta programa iz godine u godinu sve veća te da će svatko naći nešto što ga zanima, a vodeći ljudi Kluba prijatelja Grada Trsata su se zahvalili suorganizatorima i pokroviteljima – Mjesnom odboru Grad Trsat, Gradskoj knjižnici Rijeka – Ogranak Trsat, Udruzi antifašističkih boraca Rijeka – Trsat, Gradskoj glazbi Trsat te Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici Rijeka, kao i udrugama koje će sudjelovati, ukupno njih petnaest.

Detaljan program manifestacije dostupan je na web stranici Kluba prijatelja Grada Trsata.

Grad Rijeka