Povežite se s nama

Matuljske ljetne večeri obuhvaćaju nekoliko kulturno zabavnih programa koji će se održati na krovu školske sportske dvorane u Matuljima. Srpanj je rezerviran za dva programa Matuljskih ljetnih večeri – prvi je „Tramontana“ kojim se promovira glazbeni i jezični izričaj našega kraja ali i ostale autohtone izraze kao i domaće autore i glazbenike. Ona ove godine započinje u petak 10.07. koncertom „Imel san 16.let“ kojim Mauro Staraj obilježava punoljetnost svoje glazbene karijere, odnosno 18 godina umjetničkog rada i djelovanja. Već idućeg tjedna, točnije nedjelju 19.07. na programu su „Zvijezde X Factor-a“,kada će na krovu Matuljske dvorane uz matuljca tj.rukavčana Antonia Krištofića nastupiti Ilija Mihailović i Iva Ćurić – finalisti X Factora.

Drugi srpanjski program pod nazivom „Trifonija“ objedinjuje programe kojima se promoviraju nekomercijalni stilovi glazbe kao što su klasična glazba , blues,jazz…i koji iz godine u godinu bilježe sve veći broj posjetitelja.Ovi programi započinju 26.07. sa 3.Matulji Etno Jazz festivalom kojeg Općina Matulji organizira u suradnji sa matuljskim jazz glazbenicima Spartacom Črnjarićem, Zvjezdanom i Vedranom Ružićem.

Njima će se na koncertu pridružiti Franjo Črnjarić na saksofonu, Branko Sterpin na trubi, Adrijano Bernobić na bubnjevima, a uz njih kao vokal nastupa Damir Kedžo. Fado je na programu u nedjelju 02.08. kada će publika moći uživati uu portugalskoj glazbi u izvanrednoj izvedbi poznate glazbenice Jelene Radan. Trifonija završava sa blues-om tj. 3. večeri Kastav blues festivala 07.08 .koja će se održati na matuljskom krovu uz Kaplowitz blues trio, Darka Jurkovića Charlie, Vedrana Božića & Rock masters.

Svi programi održat će se na krovu matuljske dvorane s početkom u 21.00 sati, ulaz je besplatan ,a u slučaju kiše programi se premještaju za datume koji će se naknadno najaviti. Za sve informacije publika se može obratiti na neki od kontakata: drustvene.djelatnosti@matulji.hr  ili na brojeve 274-283 ili 401-472.

Prvi koncert u sklopu ovogodišnje „Tramontane“ na krovu školske sportske dvorane u Matuljima održat će se ovaj petak 10. 07 u 21:00 sat. Koncertom „Imel san 16 let“ Mauro Staraj obilježava punoljetnost svoje glazbene karijere, odnosno 18 godina umjetničkog rada i djelovanja.

Uz Staraja i Labanda band nastupiti će i brojni gosti kao što su Faloti sa kojima je Staraj započinjao svoju glazbenu karijeru kao i njegovi brojni suradnici – Dražen Turina Šajeta, Klapa Skalin , Dule i Bonaca,Battifiaca, Sergio Pavat,Mandić &Tibljaš. U okviru koncerta biti će predstavljen i kratki film kao presjek rada samog autora,a uslijedit će i brojna druga iznenađenja.