Povežite se s nama

Vijesti

Bolt romobili sad su u svim dijelovima Rijeke, evo kako ih koristiti

Objavljeno

na
Bolt e-romobili od prošlog tjedna dostupni su u Rijeci, a nije dugo trebalo da postanu prisutni u doslovno svim dijelovima Rijeke. Sve je više onih koji za nekakvu kraću relaciju od par kilometara odaberu upravo Boltov romobil za transport, no mnogi još nisu upoznati s načinom na koji ih je moguće koristiti.

Treba biti i oprezan s njihovim parkiranjem, jer ako ga ostavite u crvenoj zoni to će vas koštati čak 300 kuna.

Kako koristiti Bolt romobile?

Za početak, ako već nisi, preuzmi Bolt aplikaciju s App Store ili Trg Play. Kako bi mogao/la koristiti romobil moraš dodati podatke bankovne kartice unutar aplikacije.

Kako iznajmiti romobil:

  • Odaberi ikonicu romobila unutar aplikacije.
  • Na karti ćeš vidjeti sve dostupne romobile koje možeš iznajmiti. Isto tako možeš zaključati romobil na 3 minute tako da te nitko ne preduhitri dok šetaš do njega. Romobil možeš rezervirati tako što ćeš odabrati malu ikonicu sata nakon odabira dostupnog romobila. Ako je odmah pored tebe, nema potrebe za rezervacijom.
  • Za otključavanje skeniraj QR kod koji se nalazi na upravljaču.
  • Kada želiš završiti vožnju odaberi “Završi vožnju” unutar aplikacije. Vožnja će se automatski naplatiti.

Prilikom prvog pokretanja usluge aplikacija će prikazati kratke upute za korištenje.

Cijena najma je sljedeća:

  • 0 kn otključavanje
  • 0.75 kn/min vožnje

Koliko brzo i koliko daleko se mogu voziti s Bolt romobilom?

Kada pogledaš kartu u Bolt aplikaciji primijetiti ćeš da je dio karte obojan u crvenu boju. To je takozvana zabranjena zona. U crvenoj zoni ćeš se i dalje moći voziti s romobilom, ali ako odlučiš završiti vožnju u toj zoni naplatiti će ti se naknada za parkiranje od 300 kn.

Svi Bolt romobili imaju ograničenu brzinu na 20 km/h. Molimo te vozi se brzinom koja ne ugrožava druge sudionike u prometu i pri kojoj se ti osjećaš ugodno. Uvijek obrati pozornost na druge sudionike u prometu i prilagodi brzinu.

Gdje parkirati romobil kada poželim završiti vožnju?

Romobil uvijek parkiraj na ulici na način da ne ometa druge sudionike u prometu, ako je moguće parkiraj ga pokraj stalka za bicikle.

Zašto ne mogu otključati romobil koji sam pronašao na ulici s Bolt aplikacijom?

Prvo uvijek budi siguran da je romobil koji otključavaš zaista Bolt romobil. Postoji li natpis Bolt na njemu? Možeš li vidjeti romobil u aplikaciji? Ako je odgovor da, moguće je da se baterija romobila ispraznila ili postoje tehnički problemi zbog kojih je romobil trenutačno nedostupan. Također je moguće da je netko prije tebe već rezervirao taj romobil za korištenje.

Romobili koji su za prikup će biti prikupljeni od strane njihovog tima. Kada ih napune, provjere i dezinficiraju vratit će ih na ulicu i omogućiti njihov najam.

Zašto ne mogu pronaći romobil kasno navečer?

Odgovor je jednostavan – prikupili su ih i odvezli na punjenje i održavanje.

Kada se vraćaš sa zabave na kojoj si konzumirao alkohol i poželiš se provozati s romobilom, pričekaj drugu priliku. Isto kao i kad se voziš s biciklom, za upravljanje romobilom trebaš biti trijezan. U suprotnom možeš ozlijediti sebe ili druge te riskiraš kaznu zbog kršenja prometnih propisa.

Gdje mogu pronaći romobil?

Romobili se svakog jutra postavljaju na prethodno određene lokacije. Najčešće ih možeš pronaći u blizini centra grada i na popularnim mjestima kao što Jadranski trg, Riva, Žabica, sveučilište,…

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram