Povežite se s namaMnogi Riječani su već proteklih nekoliko godina prilično nezadovoljni središnjim božićnim borom koji se postavlja na Korzu između zgrade gradske uprave i robne kuće Ri, a ove godine je to nezadovoljstvo još i veće.

Mnogi su zato predložili da se tijekom sljedećeg tjedna organizira građanska akcija kojom bi se izgled bora obogatio i kako bi u puno ljepšem i primjerenijem izdanju dočekao Božić. No, izgleda da to ipak neće biti potrebno, jer dijelovi bora su namjerno ostali neukrašeni ili nedovoljno ukrašeni.

Iza svega se, naime, skriva humanitarna akcija pod nazivom “Rijeka dobrih želja”. Portal Teklić donosi informaciju, koja se i potvrdila s više strana, kako će tijekom druge polovice sljedećeg tjedna započeti spomenuta akcija koja upravo za cilj ima okićeniji bor, ali i pomoć onima kojima je to potrebno.

Adventsku humanitarnu akciju organizira Udruga studenata biotehnologije u Rijeci. U sklopu te akcije građani će moći izraditi svoje, ali i kupiti već izrađene kuglice koje će zatim biti postavljene na bor, a prihod će biti namijenjen štićenicima Centra za autizam Rijeka.

Više informacija o cijeloj akciji očekuje se kroz nekoliko idućih dana, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.