Povežite se s nama

Vijesti

Boras Mandić: Hvala svima koji su potpisali peticiju “Ista prava želim” i pomogli u ukidanju mostarine

Objavljeno

naČelnik Unije Kvarenera ovih dana ne skriva zadovoljstvo nakon što je ovih dana postalo potvrđeno i od strane ministra Olega Butkovića kako se 15. lipnja ukida naplata Krčkog mosta, a to je tema na kojoj je Marko Boras Mandić dulje od godinu dana bio iznimno aktivan.

Prije nešto više od godinu dana u intervjuu upravo za portal Fiuman istaknuo je kako nemaju namjeru odustati od borbe za ukidanje mostarine. “Unija Kvarnera je otvorila temu ukidanja naplate Krčkog mosta. I budite uvjereni s ovom temom ići ćemo do kraja. A ako unatoč jednoglasnom stavu svih građana da se naplata ukine ona ostane onda ćemo predložiti da se most nazove po ministru koji takvu odluku brani ili po onom načelniku iz Vrbnika koji je javno tražio da se poveća cijena mostarine s 35 kn na 70 kn. Naplatne kućice na Krčkom mostu su sramota Republike Hrvatske u prvom redu, pokazuju vrlo zorno, kakav odnos država ima prema Rijeci i prema Kvarneru, na neki način one su mentalni Berlinski zid koji oslikava dvije hrvatske države. Njihovu privilegiranu i našu služarsku”, izjavio je Boras Mandić sredinom ožujka 2019. godine.

Manje od mjesec dana preostale je do ukidanja naplate, a evo što je tim povodom poručio predsjednik regionalne stranke Unija Kvarnera.

“Sada kada je dosta izvjesno da se naplatne kućice konačno miču s Krčkog mosta želio bih se kratko osvrnuti na inicijativu koja je dovela do ukidanja naplate mostarine.

Prvo želim se zahvaliti svim građanima na podršci inicijativi Unije Kvarnera “Ista prava želim”, a posebno svima 11.808 koji su potpisali peticiju. Vaši glasovi dali su nam legitimitet i Vama veliko hvala. Isto tako velika zahvala onima koji su imali muda doći na most i lipama iskazati podršku i građansku hrabrost, a to su bili bajkeri. Mnogi su i kazne popušili, ali unatoč tome nisu odustajali od borbe za “Ista prava želim”. Hvala im!

Ponavljam, dužnost svih nas u politici je zahvaliti ljudima koji su potpisivali peticiju i koji su plaćali lipama most, a ne poput nekih, s osmijehom na licu, prisvajati si tuđe zasluge i lagati da su upravo “oni” zaslužni što se naplata ukida jer su se eto za ovo “borili” još od prošlog stoljeća, tamo od 1999. Podsjeća Vas ovo na nešto? Srećom pa se nismo kroz povijest vratili do doba Frankopana.

Mogao bih još štošta napisati, ali neću kvariti raspoloženje, bitnije je veseliti se što smo stigli na korak do cilja. Pričekajmo svi zajedno taj najavljeni 15. lipnja i budimo ponosni da smo uspjeli”, rekao je Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram