Povežite se s nama

Vijesti

Boras Mandić: Nadam se da će Italija i Austrija slijediti slovenski primjer tretmana po regijama

Objavljeno

na


Slovenija od utorka napokon počinje tretirati Hrvatsku po županijama kad je u pitanju epidemiološka slika, pa tako Primorsko – goranska županije više nije na crvenoj, već na žutoj/narančastoj listi.

To donosi znatno blaži tretman stanovnika PGŽ prilikom odlaska u Sloveniju, za što se proteklih tjedana izrazito zalagao Županijski stožer civilne zaštite na čelu s načelnikom Markom Borasom Mandićem.

Nije skrivao zadovoljstvo novostima iz Slovenije te je istaknuo kako se nada da će slično uskoro postupiti također Italija te Austrija.

“Pozdravljam odluku Vlade Republike Slovenije da u smislu epidemioloških mjera teritorij Hrvatske promatra sukladno epidemiološkoj situaciji u pojedinoj regiji odnosno županiji. U više navrata sam osobno pisao slovenskoj vladi i argumentirao nužnost primjene ovakvog pristupa. Naravno da sada kada je odluka donesena mogu izraziti zadovoljstvo da su argumenti uvaženi, i da ćemo konačno biti u prilici da građanima omogućimo slobodan prelazak granice ukoliko budemo imali stabilnu epidemiološku situaciju u pojedinoj regiji. Sačekajmo sutrašnji početak primjene i točan popis hrvatskih županija koje su na slovenskoj narančastoj listi. To koja regija će biti u kojoj “boji” to će određivati Slovenija a sve na temelju epidemiološke situacije koja će prvenstveno ovisiti o nama samima.

Sada je još važnije da svi budemo disciplinirani u provedbi važećih mjera koje imaju za cilj isključivo dobrobit zajednice u kojoj živimo. Ako budemo imali okej brojke onda će nam i granice biti otvorene, ako budemo “pametniji” od ostalih na način da maskice nosimo ispod brade, da ne držimo socijalnu distancu, da organiziramo okupljanja bez provedbe epidemioloških mjera onda ćemo se vrlo brzo svrstati u crvene regije i onda će se za naše građane rampe na granici spustiti. Zato ajmo biti mudri, činimo ono što je dobro za svih nas. Isto tako važno je nastaviti nastojanja da primjer Sloveniju sada slijede i Italija i Austrija. Osobno ću tijekom ovog tjedna razgovarati s odgovornima u Italiji. Vjerujem da će vrlo brzo i EU donijeti neku krovnu odluku na ovu temu koja bi onda bila obvezujuća za sve članice unije”, rekao je Boras Mandić za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram