Povežite se s nama

Vijesti

Boras Mandić: Odluka o otvaranju granica koje su na “crvenoj listi” EU nije nimalo mudra

Objavljeno

na

Ministar Davor Božinović najavio je ponovno otvaranje granice nekih država u kojima se i dalje bilježi veliki broj novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među njima je i Bosna i Hercegovina.

Takvu odluku kritizirao je dožupan Marko Boras Mandić iz Unije Kvarnera, koji je ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ.

“Najava otvaranja granica prema onim državama koje su na “crvenoj listi” EU, nije nimalo mudra. Takve odluke mogu biti izrazito opasne i mogu ozbiljno ugroziti sve gospodarske napore na tisuće i tisuće malih obrtnika i poduzetnika koji nastoje “ubrat” od turističke sezone što se ubrati može. Takve odluke nimalo ne štite hrvatske građane, hrvatsko gospodarstvo i hrvatske nacionalne interese.

Zato nemojmo se čuditi ako neke zapadne države poput Slovenije, Njemačke i Austrije odluče zaštititi svoje građane i zatvore svoje granice prema Hrvatskoj. A onda smo, oprostite na izrazu, naj*******bali malo žešće. Slično je i s najavom otvaranja mnogih klubova diljem hrvatske obale gdje se planiraju priredbe za tisuće posjetitelja. Nemojmo to raditi! Ako su Nijemci otkazali Oktoberfest koji se održava na jesen, onda bi i mi trebali turistima slati poruke da smo odgovorni i da nam je sigurnost i zdravlje građana i turista na prvom mjestu”, poručio je Boras Mandić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram