Povežite se s nama

Vijesti

Borzan i SDP prozvali ministra Beroša: Njegovo ograđivanje nakon trovanja pićem je neprihvatljivo

Objavljeno

na


SDP Hrvatske i eurozastupnica Biljana Borzan reagirali su priopćenjem za javnost nakon najnovijeg slučaja trovanja pićem u Rijeci.

“Potaknuti najnovijim slučajem mogućeg trovanja mineralnom vodom u jednom riječkom ugostiteljskom objektu, SDP Hrvatske izražava duboku zabrinutost i poziva na hitno otkrivanje uzroka trovanja te provođenje svih potrebnih radnji kako se tako nešto ne bi ponavljalo u budućnosti.

Ne možemo prihvatiti ograđivanje iz Ministarstva zdravstva oko ovog slučaja zbog, kako kažu, pripajanja sanitarne inspekcije Državnom inspektoratu 2019. godine. Potpuno je nebitno u čijoj ingerenciji se nalazi ovaj slučaj, već je potrebno da sva državna tijela reagiraju na brz i efikasan način kako se među naše građane ne bi uvukli strah i panika koje u ovakvim slučajevima treba u potpunosti izbjeći.

Isto tako, izražavamo zabrinutost zbog predugog oklijevanja i čekanja s reakcijom dok se vijest nije proširila društvenim mrežama te postavljamo pitanje zbog čega se odmah nije izašlo s informacijama koje su građani trebali i morali znati?

Nedopustivo je da se o ovakvim slučajevima građani informiraju putem društvenih mreža, umjesto da ih na oprez najprije pozovu nadležna državna tijela.

Ovim putem našem sugrađaninu želimo brz i uspješan oporavak, a sve ostale pozivamo na oprez dok se u potpunosti ne završe sve istražne radnje oko ovog slučaja”, poručuje Borzan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže