Povežite se s namaJedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice, Hrvoje Burić, privukao je sredinom svibnja ove godine mnogo pažnje medija i javnosti objavom odluke da napušta tu stranku.

Gradski vijećnik Grada Rijeke prije toga određeno vrijeme nije bio aktivan u gradskoj vijećnici, no unatrag dvije sjednice to se ipak promijenilo, a sad su se pojavile i određene informacije kako će se upravo on pobrinuti za određeno preslagivanje snaga u oporbenim redovima Gradskog vijeća.

Postoje indicije da Burić želi osnovati Klub vijećnika, a za to su mu potrebna tri člana Gradskog vijeća. S obzirom na to da se raspala Domoljubna koalicija, HSP AS najavio je raskid suradnje s HDZ-om na svim razinama, pa se vjeruje da bi Stjepan Doboviček kao njihov član mogao napustiti HDZ-ov klub vijećnika i pridružiti se Buriću.

Kao najizgledniji treći član tog kluba spominje se HDZ-ovac Teo Božanić, za kojeg se može čuti da je iz prilično neshvatljivih razloga kao jedan od najaktivnijih mladih HDZ-ovaca u svojoj stranci marginaliziran.

“Ne mogu vam to trenutno ni potvrditi ni demantirati. Iako sam Buriću rekao jasno, glasno i javno što mislim o njegovom odlasku u nezavisne vijećnike, bili smo i ostali u korektnom odnosu na ljudskoj razini. Kada se god negdje sretnemo popričamo, naravno i o aktualnoj političkoj situaciji. Nije tajna da je Buriću želja osnivanje vlastitog Kluba i da ja nisam zadovoljan nekim momentima i kadrovskim rješenjima na lokalnoj stranačkoj razini, ali daleko je to još od napuštanja matične stranke. Ipak, dosadašnje iskustvo naučilo me tome da “nikad ne reci nikad” tako da ćemo vidjeti, do sljedeće sjednice Gradskog vijeća krajem rujna ima još dovoljno vremena, rekao je Božanić za Fiuman.hr o ovoj prilično zanimljivoj situaciji.

Ukoliko se ovakve najave obistine, to bi značilo da će HDZ spasti na tri gradska vijećnika, pa nema sumnje kako nas očekuje zanimljivo ljeto na riječkoj političkoj sceni.