Povežite se s nama

Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples predstavlja godišnju božićnu produkciju “Plesni poklon”, 15. prosinca 2017. godine u 18.30 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Cijena ulaznice je 30 kn.

Ulaznice je moguće kupiti sat vremena prije početka na blagajni HKD-a ili rezervirati na mail: ulaznice.plesnipoklon@gmail.com.

Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica božićnom produkcijom  nastavlja slaviti desetu godišnjicu od osnutka škole. 164 učenika škole predstavit će kroz petnaest novih koreografija  svoj rad u jesenskom semestru ove školske godine. Mnoge od koreografije su nastale kao umjestnička kreativna suradnja plesnih pedagoga-učitelja i učenika. Uz učenike i plesne pedagoge, za uspješnu realizaciju produkcije zaslužni su i stručni suradnici-korepetitori te svi ostali učitelji škole.

Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples osnovana je u Rijeci 2007. godine inicijativom ravnateljice OŠ Vežica, Violete Nikolić.

Kao državna umjetnička škola nudi pred-profesionalno školovanje iz baleta i suvremenog plesa te vezanih plesnih i glazbenih predmeta (funkcionalna tjelesna tehnika, ritmika, karakterni plesovi, glazbena umjetnost, solfeggio, klavir) učenicima od 6-17 godina. Uvjet za upis u školu je položena audicija koja se održava u lipnji i rujnu.

Učenici škole kroz četiri godine školovanja uključeni su u široki spektar plesnih projekata: državna i međunarona natjecanja, festivali, gostovanja te umjetničku suradnji sa lokalnim umjetnicima i umjetničkim organizacijama. Škola se posebno ponosi višegodišnjom suradnjom sa Muzejem moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.