Povežite se s nama

U sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji je 17. prosinca održan 22. Božićni turnir u mini rukometu. Turnir se održava u organizaciji RK Liburnija Opatija te pod pokroviteljstvom Grada Opatije bez prekida već 22 godine i spada među najstarije turnire na ovim prostorima. Ove godine nastupilo je čak 54 ekipe, pa se može ubrojiti i među najveće u ovim kategorijama u Hrvatskoj. Na turniru je nastupilo preko 500 djevojčica i dječaka koji su se natjecali u kategorijama 2006., 2007. i 2008. godišta, a takmičile su se male rukometašice iz RK Liburnija Matulji, RK Liburnija Opatija, RK Gospić, RK Viškovo, RK Poreč, RK Ogulin, RK Lošinj, RK Buje i RK PŠR Selce te mali rukometaši iz RK Gospić, RK PŠR, RK Čavle, RK Zamet, RK Viškovo, RK Buje, RK Trsat, RK Opatija, RK Arba iz Raba, RK Kvarner Kostrena, RK Kozala, RK Matulji i RK Poreč.

U kategoriji dječaka 2006. godišta pobijedila je momčad MRK Opatije, druga je bila ekipa RK Zameta, a treća RK Trsata. Slijede ekipe Viškovo, Gospić 2, PŠR, Buje, Čavle, Gospić 1 te Kvarner Kostrena.

Izabrani su i najbolji pojedinci: najbolji igrač Armando Srdoč iz RK Zamet, najbolji golman Andrija Grgić iz MRK Opatija te Loren Negrić iz MRK Opatija, Leon Tončinić iz RK Zamet i Andrej Vuković iz RK Trsat.

U kategoriji dječaka 2007. godišta najbolja je bila momčad RK Gospić 1, drugo mjesto osvojili su rukometaši RK Buje, dok su treći bili igrači RK Trsata. Slijede ekipe Čavle, Arba, Viškovo, Zamet 1, Zamet 2, Gospić 2, PŠR i Kvarner Kostrena.

Najbolji igrač bio je Niko Matković Pavekić iz Buja, najbolji golman Fran Rukavina iz RK Gospić, a u najbolju petorku izabrani su i Toni Grbac iz RK Buje, Ivan Pavelić iz RK Gospić 1 te David Franković iz RK Trsat.

U kategoriji dječaka 2008. godišta pobijedila je momčad RK Poreča 2, na drugo mjesto plasirala se ekipa RK Gospić 1, a na treće RK Gospić 2. Slijede ekipe Kozala, Viškovo, Poreč, Matulji 1, Trsat, Buje, PŠR, Arba, Čavle, Opatija, Matulji 2 i Gospić 3.

U najbolju petorku turnira izabrani su Ivan Borovec iz ekipe Gospić 1, koji je bio i najbolji igrač, Dino Ezgeta kao najbolji golman iz ekipe Poreč 2, Diego Velenik iz RK Poreč 2, Vito Maras iz RK Gospić 1 i Matan Marković iz RK Gospić 2.

U kategoriji djevojčica 2006. godišta pobijedila je ekipa Liburnija Opatija 1, druga je bila ekipa Liburnija Matulji, treće mjesto su osvojile rukometašice Gospića, a četvrto Liburnija Opatija 2.

Nagrade za najbolje pojedince osvojile su najbolja igračica Marta Božić iz Liburnija Matulji, najbolja golmanica Mikela Jakovašić iz Liburnija Opatija te Maja Srok iz Liburnija Opatija, Ema Pajić iz Liburnija Matulji te Antonija Holjevac iz Gospića.

U kategoriji djevojčica 2007. godišta prvo mjesto osvojila je ekipa Ogulina, druga je bila ekipa Poreča, a treća ekipa Lošinja. Slijede ekipe Buje, Liburnija Opatija i Viškovo.

U najbolju petorku turnira izabrane su Ema Alić iz Poreča kao najbolja igračica, Nikolina Salopek iz Ogulina kao najbolja golmanica te Nika Vučić iz Ogulina, Samra Ahmed Spahić iz Poreča i Noemi Gaoža iz Lošinja.

U kategoriji djevojčica 2008. godišta najbolja je bila ekipa Ogulina, druga je bila ekipa Gospića, a treća Liburnija Opatija 2. Četvrte su bile rukometašice Buja, pete Poreča, šeste PŠR, sedme Liburnija Matulji i osme Liburnija Opatija 2.

Nagrađene su i najbolje pojedinke: najbolja igračica Marta Šulentić iz Gospića, najbolja golmanica Nika Blašković iz Ogulina te Lana Magdić iz Ogulina, Anja Rukavina iz Gospića i Antea Rossmann iz ekipe Liburnija Opatija.