Povežite se s nama

Vijesti

Božinović: Nove mjere će ograničavati bliske kontakte, sve će kontrolirati inspekcija i policija

Objavljeno

na


Premijer Andrej Plenković održao je u dvorištu zgrade vlade konferenciju za medije. S njim su bili i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zdravstva Vili Beroš.

Govorili su o koronavirusu i o novim mjerama. Nove mjere bi trebale biti predstavljene sutra, a kreću od ponedjeljka.

“Stožer će sutra nastojati pripremiti nove mjere koje ćemo poduzimati kako bismo nastojali obuzdati situaciju. Apeliram na maksimalnu ozbiljnost i odgovornost naših sugrađana, ako želimo imati gospodarske aktivnosti i normalan život, ako želimo plaću i posao, moramo pokazati maksimalnu odgovornost”, kaže Plenković.

Kazao je kako bi nove mjere trebali stići u ponedjeljak.

“One će ići u smjeru smanjenja broja ljudi na javnim okupljanjima, očekujem prijedlog novih mjera sutra. Moramo sva okupljanja smanjiti na minimum”, rekao je Plenković.

“Moramo napraviti sve da ne dođe do eskalacije epidemije i do ugroze zdravstvenog sustava”, rekao je Plenković.

Slijedi li lockdown ili djelomično zatvaranje kafića i drugih objekata?

“Predložit će Stožer neke mogućnosti…”, rekao je.

“Policijski sat nije opcija, kao što i lockdown nije opcija. Postrožavamo mjere, ali s glavnim ciljem da se održe gospodarske aktivnosti i kakav-takav društveni život, a sve kako bi bolnice funkcionirale. HZJZ je donio niz preporuka s tim ciljem”, rekao je Plenković.

“Sutra ćemo izaći s novim mjerama, i danas smo razgovarali o njima. Mi radimo na setu novih mjera, sve su fokusirane na ograničavanje bliskih kontakata među ljudima, a to se odnosi na kontakt u zatvorenom na manje od dva metra te na otvorenom na manje od metar i pol. Sve će se mjere pratiti, i od strane inspekcija, ali i policije. Upute poslodavcima će biti sastavni dio ove odluke”, rekao je Božinović.

Hoće li se moći družiti samo članovi istog kućanstva?

“Ne znam kako bi se to moglo provesti. Ići će se i na smanjivanje privatnih druženja, proslava, svadbi…”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram