Povežite se s nama

Fiuman Plus

Britanski pjevač Mika objavio spot u kojem Rijeka “glumi” San Remo

Objavljeno

na
Britanski kantautor Michael Holbrook Penniman Jr., poznatiji pod umjetničkim imenom Mika, proteklog je tjedna predstavio pjesmu „Sanremo“, za koju je spot početkom rujna sniman u Rijeci.

Spot za pjesmu o malom gradiću u Italiji ’50-ih godina protekloj stoljeća trebao je biti snimljena na Kubi, no na kraju je zbog talijanske arhitekture, zanimljivog lučkog područja i mediteranskog šarma ipak odabrana Rijeka.

Video se snimao na nekoliko lokacija, koje su dočarale duh Italije – u zgradi Transadrije, Senjskom pristaništu, Trgu Principij te caffe baru “Skradin” u Vodovodnoj ulici. Budući da Mikine pjesme imaju milijunske preglede na Youtubu, ovo je i svojevrsna promocija Rijeke.

Spot je snimljen u aranžmanu produkcija Bunker iz Zagreba, Goodmorning captain i My Accomplice iz Londona, dok režiju potpisuje WIZ, prema Britanskom filmskom institutu (BFI), jedan od najboljih britanskih režisera video-sportova.

Mika, režiser, produkcija i ekipa, oduševljeni su Rijekom.

“Ovo je bila moja prva posjeta Rijeci i to je jedno prekrasno iskustvo. Sjajno sam se proveo razgovarajući s nevjerojatnim lokalnim glumačkim postavom i osobljem i otkrivajući grad. Snimali smo na vrlo zanimljivim lokacijama koje na kameri nevjerojatno izgledaju. Grad ima snažan karakter te je upoznavanje s njegovom prošlošću bilo fascinantno”, kazao je Mika, čestitajući Rijeci i Riječaninima na osvajanju titule Europske prijestolnice kulture 2020, javlja gradski portal MojaRijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram