Povežite se s nama

Vijesti

Broj izdanih e-propusnica prešao 860 tisuća, odbijeno je 34 tisuće

Objavljeno

na

Premda je ministar unutarnjih poslova barem desetak puta apelirao na građane da ne traže propusnice ako im nisu nužne jer se, logično, počinje gubiti svaki smisao njihova uvođenja (ograničenje kretanja radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom), doista impresivni broj građana očito ima veliku potrebu ići van granica svoje općine ili grada. Evo podataka.

Sustav “e-Građani” zbog sve veće potrebe i slijedom epidemije koronavirusa koristi 934.762 korisnika, a samo u razdoblju od  1. do 8. travnja broj korisnika narastao je za više od 80.000, izvijestili su iz Ministarstva uprave te dodali da je putem sustava e-Propusnica odobreno njih više od 860.700.

“Budimo odgovorni, ostanimo doma i iskoristimo mogućnosti koje nam pruža sustav e-Građani”, poručili su u petak iz Ministarstva.

Što se tiče sustava “e-Propusnica”, od uspostave je dosad odobreno više 860.700 propusnica, a preko 34.000 zahtjeva je odbijeno.

Uz povećanje korisnika, sam sustav postao je bogatiji i za dvije nove e-usluge te ih ukupno ima 72.

Fina je razvila uslugu “e-Blokade” koja građanima omogućuje uvid i preuzimanje podataka iz njihovog Očevidnika neizvršenih osnova za plaćanje te preuzimanje slika dokumenata osnova za plaćanje koje su evidentirane u Fini.

Također, Agencija za obalni linijski pomorski promet putem usluge “Otočna iskaznica” korisnicima omogućuje podnošenje e-zahtjeva za izdavanje otočne iskaznice za osobu i vozilo, uvid u aktivne iskaznice te pregled putovanja i podnesenih zahtjeva.

“U izrazito kratkom roku su povezana nadležna tijela i sustav umjesto vas povlači dokumente i provjerava ih. Vođeni ovim iskustvom snažno ćemo nastaviti dalje u digitalizaciji javne uprave”, rekao je ministar uprave Ivan Malenica, javlja Hina.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram