Povežite se s nama

Mozaik

Broj mladunaca risa u Gorskom kotaru raste, kamerama ih snimljeno 26

Objavljeno

na
Hrvatski terenski blog Life Lynx nedavno je izvijestio kako broj mladunaca risa u Hrvatskoj prema svemu sudeći vrlo lijepo raste:

“Na mladina svijet ostaje! A mi ih imamo čak 26!

Risovi se razmnožavaju jednom godišnje, a mladunci na svijet dolaze krajem svibnja i tijekom lipnja. Na fotozamkama mladunce počinjemo bilježiti krajem ljeta i početkom jeseni, a budući se to vrijeme približava napravili smo pregled zabilježene reprodukcije risa u Hrvatskoj u prethodnoj sezoni.

Sezona 2022-23 je odlično počela i već 18.7.2022. smo dobili prvu fotografiju mladunaca! Ženka Eva je obišla markiralište u blizini Crnog Luga s dva malena mačića! Do veljače/ožujka 2023., kada mladunci napuštaju majku i osamostaljuju se, smo pomoću fotozamki zabilježili 18 ženki s mladuncima! I prebrojali smo ukupno 26 mačića!

Na dodatnih 7 lokacija smo zabilježili majku i mladunce, no zbog loše kvalitete fotografija ih nismo mogli identificirati, pa ne možemo potvrditi da li se radi o novim leglima ili nekom od ovih 18 poznatih.

U svakom slučaju odlične brojke!”, otkrili su iz nekoliko priloženih fotografija.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram