Povežite se s nama

Vijesti

Brojni Riječani organiziraju se kako bi pomogli Petrinji, evo kako se možete uključiti

Objavljeno

na
Petrinja i okolna mjesta pogođena su ovog utorka razornim potresom, a nažalost prema zasad dostupnim informacijama poginulo je više osoba.

Brojne kuće su potpuno urušene, još veći broj njih više nije siguran za stanovanje, no Petrinjci mogu računati na vrojnu pomoć sa svih strane Hrvatske, a vrlo brzo krenuli se organizirati i Riječani.

Već je otvorena Facebook grupa Rijeka pomaže Petrinji koja trenutno ima oko 700 članova i grupa Rijeka za pomoć uzrokovanu potresom koja ima oko 3,4 tisuće članova te se tamo možete pridružiti jednoj od brojnih inicijativa za pomoć.

Tamo je naveden veći broj ponuda za smještaj, a javile su se i prijevozničke tvrtke koje su spremne prevesti humanitarnu pomoć do Petrinje.

Sve korisne namirnice i odjeću možete odnijeti na neku od sljedećih lokacija:

Riječka građanska inicijativa – Pomozimo

Sutra od 14 do 19 sati na Kastvu u našem prostoru, Šporova jama 2 u prizemlju (prilaz je sa šljunčanog parkinga), prikupljamo pomoć za unesrećene u potresu. Molimo vas da se držite decidirano popisa i da sudjelujete u skladu sa svojim mogućnostima. Vaše malo, u ovoj teškoj situaciji njima znači mnogo.

Potrebni su nam prehrambeni proizvodi (trajni), pelene za djecu svih uzrasta, hrana za djecu, dekice za bebe, nove i tople ili čisto oprane, voće, trajno mlijeko i sve ostalo što vam padne na um, a da se ne treba skladištiti u frižideru. Robu nećemo sakupljati, jer iziskuje mnogo truda za sortiranje, a za to nemamo vremena.

KN Armada Rijeka

Klub navijača Armada Rijeka stavio se na raspolaganje svim institucijama koje rukovode kriznom situacijom na području Republike Hrvatske pogođenim potresom.

Pozivamo sve naše članove, navijače Rijeke i sve građane ovoga grada koji mogu da doniraju večeras od 17-21h u prostorijama KNA (Slaviše Vajnera Čiče 5b) tople jakne, deke, obuću, konzerviranu hranu, vodu, higijenske potrepštine… za pomoć građanima i službama na područjima pogođenim potresom.

Crveni križ – Opatija

U dogovoru sa našim Gradskim društvom Crvenog križa, građani koji žele pomoći Petrinji, mogu donijeti danas do 16 h te sutra od 7-16 h, u prostorije CK na adresu Joakima Rakovca 15, Crveni Križ Opatija, tople deke i tople jakne. Opatijci, pomozimo Petrinji, nosite maskice, držite distancu i čuvajte se.

Srdoči

Skupljaju se donacije za mjesta pogođena potresom u garaži od Plodina na Srdočima od 17 sati. Sve prikupljene stvari bit će prosljeđene klubu navijača Armada Rijeka. U garaži će biti parkiran žuti kombi.

Forum mladih SDP – Rijeka

Dragi svi, vrijeme je da pomognemo sugrađanima u Sisku i Petrinji. Osim što se forumaši stavljaju na raspolaganje za volontiranje, sutra od 13,00h na dalje skupljamo donacije – deke, pelene, hranu koja se ne kvari, dječju hranu, pitku vodu, higijenske potrepštine, čarape, rukavice.
Svi koji žele sudjelovati mogu potrepštine donijeti na adresu Beli Kamik 5, u Rijeci.

Domovinski pokret PGŽ

Pozivamo sve naše članove, simpatizere i sve stanovnike Primorsko -goranske županije bez obzira na stranke, da pomognemo Petrinji i Sisku u ovim teškim danima.
Pomoć skupljamo na sljedećim adresama:
Trg Republike Hrvatske 2, Rijeka (kontaktirati 099 2924707 Martina)
Ivana Gorana Kovačića 52, Vrbovsko (obavezno kontaktirati g. Mihaljevića 098 326545 za područje Gorskog kotara)

Od večeras ćemo početi sa prikupljanjem stvari koje ćemo u dogovoru s ljudima u Petrinji i Sisku dostaviti gdje bude najpotrebnije. Najpotrebnije su deke, voda, hrana ( riža, tijesto, konzerve…..)

Kostrena

Općina Kostrena, Stožer civilne zaštite Kostrena, Savjet mladih Općine Kostrena i UDVDR Kostrena pokreću akciju prikupljanja pomoći, a Općina Kostrena će i dodatnim sredstvima pružiti potporu u obnovi razrušenih gradova.

Svi koji ste u mogućosti pridružiti se i donirati, prikupljanje pomoći bit će organizirano sutra (30.12.) od 9 do 19 sati i u četvrtak (31. 12.), od 9 do 12 sati na sjevernom ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena.

U ovom času je najpotrebnija konzervirana i nekvarljiva hrana, flaširana voda, higijenske potrepštine i sredstva za dezinfekciju, hrana i pelene za dojenčad, deke, pokrivači, topla odjeća i obuća, vreće za spavanje i šatori.

Kastav

U organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Rijeka, Crvenog križa Kastav i Grada Kastva sutra, 30. prosinca, održat će se akcija prikupljanja pomoći na parkiralištu kastavske sportske dvorane “Matija Katalinić”. Prikupljat će se isključivo ovih 10 namirnica: tjestenina, riža, brašno, ulje, šećer, juha u vrećici, mesne i riblje konzerve, marmelada i sol., a prema preporukama Crvenog križa. Ako se tijekom dana javi potreba za drugim oblicima pomoći (odjeća, deke…) bit ćete obaviješteni. Akcija će trajati od 10 do 18 sati.

Podvežica

Ispred mjesnog odbora Podvežica organizira se u srijedu od 08 do 11h prikupljanje potrepština

Trsat

U prostorijama Primorskog Hrvata prikupljati će se trajna hrana, deke, pelene i higijenske potrepštine za pomoć ljudima pogođenim potresom. Prikupljene stvari poslati će se za Sisak i Petrinju u sklopu veće pošiljke (za sada se prikuplja na više mjesta).
sri, čet 10 – 18h
Primorski Hrvat – TRSAT, VRLIJE 5

Klub mladih – Rijeka

Humanitarna pomoć prikupljat će se u prostorijama DSR Primorja na adresi: ŽELJEZNIČKI PROLAZ 2D, Rijeka – odmah ispod Kluba mladih Rijeka
Prihvat pomoći organiziran je svakodnevno od od srijede, 30.12.2020. u vremenu 10:00-19:00h.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram