Povežite se s nama

Vijesti

Brooklyn Bagel Co. želi otvoriti svoju pekarnicu u Rijeci

Objavljeno

na


Nakon što je franšiza Surf’n’Fries osvojila Sjedinjene Američke Države, sve više uspješnih hrvatskih ugostitelja franšizira svoje poslovanje. To im omogućuje rast, a primateljima franšiza poznata robna marka i uhodan način rada olakšavaju put do uspjeha.

Niz je ugostiteljskih brendova koji se trenutačno šire Hrvatskom, a među onima koji će iskoračiti u inozemstvo, je Koykan. Taj će lanac fast-casual restorana uskoro otvoriti prvi restoran u Njemačkoj.
Stručnjaci se slažu da upravo ugostiteljske franšize iz Hrvatske na svjetskom tržištu imaju velik potencijal.
„Među našim je konkurentskim prednostima na svjetskom tržištu i naš mediteranski mentalitet. Volimo hranu! Naša fast food industrija ima fantastične sastojke! Sirovine su pripremljene i napravljene na hrvatskom tržištu, a naše se franšize trude i izvesti ih zajedno sa svojim brendom u inozemstvo”, kazao je Igor Zlatar, organizator Sajma franšiza i poslovnih mogućnosti.

Zahvaljujući takvom konceptu razvoj hrvatskih franšiza koji podrazumijeva i povećanje proizvodnje njihovih dobavljača namirnica, ima važan utjecaj na domaće gospodarstvo.

„Franšiziranje u ugostiteljstvu sigurno će nastaviti svoju ekspanziju u nadolazećim godinama nudeći prilike kako za poduzetnike koji žele sigurnost investiranja, tako i za etablirane brendove koji žele povećati svoju prisutnost na tržištu. Kupcima su franšizne marke praktičnije radi standardizirane ponude, dosljedne kvalitete proizvoda i usluga te prepoznatljivosti brendova. Ugostitelj poduzetnik ima brojne prednosti. Upravlja provjerenim poslovnim modelom pa je rizik znatno niži, koristi prednost u ekonomijama volumena, a u poslovanju, među ostalim, dobiva sveobuhvatnu podršku te mogućnost daljnjeg rasta”, kazao je Marko Gnjidić, direktor franšiza u Koykanu, lancu koji uskoro otvara peti restoran u Hrvatskoj te prvi u Njemačkoj.

O osvajanju zapadne Europe sanja i Sexy Cow, street-food restoran iz Splita.

„Razvoj franšiziranja u ugostiteljstvu u strelovitom je porastu. Tome pridonosi brzi stil života i sve veća dostupnost proizvoda putem dostave. Gost ne dobiva samo vrijednost za novac, nego i standardizirani proizvod koji je uvijek iste kvalitete zahvaljujući čemu se stvara iskreno povjerenje kupaca prema brendu. Želimo nastaviti dijeliti svoju strast prema hrani s drugim gurmanima i ljubiteljima slasnih zalogaja i to kroz, sada već nadaleko prepoznatljiv, unikatni koncept naše Sexy Kravice. Zbog toga je moguće otvaranje restorana u Zagrebu, no glavni su nam cilj veliki gradovi zapadne Europe”, otkrila je Romana Grbić, vlasnica restorana Sexy Cow.

U njezinu gradu temelje svojeg poslovnog sna izgradio je J. Kent Pepper. Iz New Yorka se doselio u Split, a iz ljubavi prema pravim bagelima kojih nije bilo u Hrvatskoj, počeo ih je proizvoditi.

„Brooklyn Bagel Co. jedina je pekarnica u Hrvatskoj koja proizvodi prave bagele u njujorškom stilu – peciva koja se prvo kuhaju, pa potom peku. Trenutačno poslujemo na tri lokacije u Splitu. Bili bismo oduševljeni kada bismo svoja prodajna mjesta imali u Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Dubrovniku. Budući da njihov uspjeh uvelike ovisi o lokaciji, vjerujem da bi poduzetnici koji žive u tim gradovima, najbolje znali odabrati savršenu lokaciju i nositi se sa svakodnevnim poslom”, objasnio je J. Kent Pepper zašto kreće u franšiziranje poslovanja.

I Victus Group ima isti plan. Ta grupacija koja stoji iza barova Leggiero, restorana Batak Grill i slastičarnica Torterie Macaron, trenutačno upravlja ugostiteljskim objektima na šezdesetak lokacija. Daljnji razvoj vidi kroz franšiziranje.

Leggiero, Batak Grill, Torterie Macaron, Koykan, Sexy Cow i Brooklyn Bagel Co. neke su od dvadesetak ugostiteljskih robnih marki čije će se mogućnosti franšiziranja predstaviti na Sajmu franšiza i poslovnih mogućnosti. Na tom će Sajmu koji će se u u Family mallu u zagrebačkom Jankomiru održati u petak i subotu 22. i 23. rujna 2023. godine, biti više od sedamdeset izlagača.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže