Povežite se s nama

Vijesti

Bura će kandidirati Burića za gradonačelnika i Netretića za župana, najavljuju da će Rijeka ponovno biti grad u koji se doseljuje

Objavljeno

na

Burić i NetretićNezavisna lista Bura na čelu s Hrvojem Burićem održala je konferenciju za medije na kojoj su najavili svoj izlazak na lokalne i regionalne izbore krajem proljeća 2021. godine, a imat će svog kandidata za gradonačelnika Rijeke i za župana Primorsko – goranske županije.

Poznato je već od ranije da će kandidat za gradonačelnika Rijeke biti Hrvoje Burić, a sad je otkriveno i tko će pokušati zamijeniti Zlatka Komadinu.

“Odluka je donesena na glavnom odboru Nezavisne liste jednoglasno. U tome se razlikujemo od drugih stranaka koje su istaknule kandidate. Danas predstavljamo oba kandidata i to predstavlja našu snagu i odlučnost da nastupamo na ovim izborima kao jedni od favorita. Već četiri sam godine županijski vijećnik, a 12 godina gradski vijećnik u Rijeci. Dobro poznajem političke prilike u gradu i županiji. Kandidat za župana bit će Josip Netretić koji je potpredsjednik stranke. On je jedan od uspješnih poduzetnika s 13-godišnjim iskustvom. Želimo donijeti novu snagu u upravljanju gradom i županiji”, rekao je Burić te zatim prepustio riječ Netretiću.

“Htio bih se zahvaliti NL Bura na ukazanom povjerenju i isticanju mene kao kandidata za župana. Zalagat ću se za status poduzetnika i sportaša, a poglavito u ruralnim sredinama i na našim prekrasnim otocima. Sa svojim iskustvom mogu i hoću biti bolji od dosadašnjeg župana. Političarima su danas puna usta sportaša i poduzetnika, pozivaju se na njihove uspjehe u političke svrhe. Njima treba pomagati od samih početaka, a to sve govorim iz osobnog iskustva jer sam bio bez ikakve pomoći iz lokalne zajednice. Imamo izuzetno loš demografski trend, mladi visokoobrazovani ljudi se iseljavaju i ostavljaju prazninu. PGŽ, a posebno Rijeka, u proteklih sedam godina su najraseljeniji u Europi”, ističe kandidat za župana.

Na taj problem upozorio je također i Burić.

“Rijeka je iseljen grad. Preko 40 tisuća stanovnika je otišlo. To je financijski opustošen grad. Naš slogan je prijestolnica novog života. Što vam mogu obećati? Obećajem da će Rijeka biti onaj grad u koji će se ponovno useljavati. Želim da Rijeka bude financijski snažna, mora biti novca za financiranje gospodarstva, sporta… Sva djeca moraju biti upisana u vrtiće i imati osiguranu financijsku potporu od Grada Rijeke. Umirovljenici također moraju moći računati na pomoć i grad mora biti čist. U prethodna dva ciklusa izbora sam ušao u drugi krug i najavljujem svojim političkim oponentima ozbiljnu utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe da biračima pokažemo da smo prava i jedina opcija”, poručio je Burić.

Odbacio je mogućnost da će na izbore izaći u koaliciji s još nekim strankama.

“Naša je politika da izlazimo na izbore samostalno, jer smatramo da je to najpoštenije prema biračima. Koalicije su se pokazale kao nestabilne, dolazi do prebjega, vijećnici i zastupnici mijenjaju političke opcije. Mi želimo biti čisti prema biračima”, rekao je Burić na kraju predstavljanja kandidata za gradonačelnika Rijeke i župana PGŽ.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram