Povežite se s nama

Ovog vikenda, od 1. do 3. srpnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teško, a osam lakše ozlijeđeno. U prometnoj nesreći koja se dogodila 1. srpnja oko 9.20 sati na području Barbata na otoku Rabu teško je ozlijeđeno dijete koje je oborio vozač bicikla. Također, teško su ozlijeđena i dvojica vozača bicikla, i to 36-godišnjak koji je 1. srpnja oko 20 sati pao zajedno s biciklom na području Zameta u Rijeci te dijete koje je jučer oko 11 sati upravljajući biciklom na području otoka Lošinja, predio Čikat palo na kolnik te zbog zadobivenih ozljeda prevezeno u KBC Rijeka.

Osim njih, u prometnoj nesreći 1. srpnja oko 12.45 sati na Jadranskoj magistrali na području mjesta Klenovica teško je ozlijeđen 26-godišnji vozač motocikla, a u ovoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i osobno vozilo hitne pomoći.

Vozač osobnog vozila, starosti 28-godina teško je ozlijeđen jučer u prometnoj nesreći u Supetarskoj Dragi na otoku Rabu, nakon što je s vozilom izletio izvan ruba kolnika u vinograd te se vozilo prevrtalo, a vozač je radi pružanja liječničke pomoći prevezen u KBC Rijeka.

U istom razdoblju zabilježena su 592 prometna prekršaja, od kojih najviše – 221 prekršaja prekoračenja brzine, 69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 4 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Od većih prekoračenja brzine, policija izdvaja osobno vozilo VW passat, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se 2. srpnja u 10.19 sati kretalo autocestom kod vijadukta Zečeve Drage brzinom od 185 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 3,11 g/kg izmjerena je 2. srpnja oko 23 sata na području Opatije 28-godišnjem vozaču Opel astre. Izdvajamo i 24-godišnjaka koji je oko ponoći 2. srpnja u Banjolu na otoku Rabu upravljao mopedom s koncentracijom alkohola od 1,84 g/kg, dok je nešto ranije iste večeri na području Novog Vinodolskog policija zaustavila 29-godišnjeg vozača motocikla Kawasaki, kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,81 g/kg te je utvrđeno kako motociklom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te kako mu zaštitna kaciga nije propisno pričvršćena.

Vozači osobnih vozila starosti 27 i 28 godina pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg i 1,55 g/kg zatečeni su tijekom 3. srpnja na području Crikvenice, dok je 1. srpnja na delničkom području zaustavljena 57-godišnja vozačica osobnog vozila s koncentracijom alkohola 2,14 g/kg.

Nadalje, na području Dramlja sinoć je zaustavljen 26-godišnji vozač BMW-a koji je upravljao u suprotnom smjeru od dozvoljenog.

Dio vozača je zadržan u službenim prostorijama policije jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja te time ugrožavati svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu,a svi vozači zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja prekršajno su sankcionirani