Povežite se s nama

Vijesti

Burić najavio: Želimo osigurati besplatni vrtić za svu riječku djecu

Objavljeno

na
Kandidat Nezavisne liste Bura za riječkog gradonačelnika, Hrvoje Burić, nastavio je s iznošenjem u javnost svog programa kojeg želi realizirati ukoliko na narednim lokalnim izborima dobije povjerenje građana za obnašanje te funkcije.

Ovog puta fokus je bio na temu riječki vrtići.

“Znamo da Rijeka demografski propada, a sad je tema vrtić za sve male Riječane. Svi znamo da preko 300 djece ostane neupisano u gradske vrtiće i to je jedan ozbiljan problem što se tiče upisa. Drugi problem je financijske prirode, želimo Rijeku demografski obnoviti. Pozivam sve kandidate za gradonačelnika da podupru ovu inicijativu kako bi Rijeka postala grad u koji se useljava i koji je ugodan za život”, rekao je uvodno Burić te je zatim prepustio riječ Barbari Drezgi, koja je osnivačica jednog od privatnih vrtića.

“Važno je pravo roditelja na izbor vrtića, kao i program, njegova kvaliteta te profesionalci koji stvaraju sigurno i poticajno okruženje za djecu. Roditelji su svjesni da vrtići nisu više mjesta gdje se samo njihov djeca zbrinjavaju dok oni rade, već oni stječu prva iskustva koja su važna za cijeli život. U Rijeci trenutno vrtićke programe polazi 3700 djece. Istraživanja pokazuju kako uspjeh u daljnjem obrazovanju ovisi o iskustvima djece u vrtićima. Djeca koja pohađaju predškolske programe imaju veće šanse za dulje školovanje. Upravo zato predlažem da se svim roditeljima bez obira na njihov status i primanja osiguraju besplatni vrtići za djecu čime bi se Rijeka visoko podigla na ljestvici gradova koji svojoj djeci osiguravaju najviše standarde.

Ako budemo stalno i dugoročno ulagali u ovaj sektor, stvorit ćemo temelj za novi viši standard odgoja i obrazovanja. Time će se stvoriti jednaku šansu za svu djecu. Besplatni vrtići bili bi osigurani za sve trogodišnjake i starije koji su upisani u gradske vrtiće i one drugih osnivača. Proširenje kapaciteta rješavat će se europskim fondovima, javno – privatnim partnerstvom i privatnom inicijativom”, poručila je Drezga.

Burić je dodatno istaknuo kako će se financije osigurati preraspodjelom proračunskih sredstava i korištenjem fondova Europske unije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram