Povežite se s namaRiječki gradski vijećnik i jedan od osnivača HDZ-a Hrvoje Burić nakon 26 godina članstva objavio je da napušta HDZ jer je nezadovoljan stanjem u stranci, a za Index je otkrio što ga je toliko zasmetalo.

Tvrdi da su ga lokalni HDZ-ovci opstruirali te da s njim uopće nisu komunicirali, a sve je počelo, kaže, kada je u prvom krugu lokalnih izbora pobijedio tadašnjeg laburista, a danas HDZ-ovog ministra obrazovanja Predraga Šustara i u ušao u drugi krug sa sadašnjim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

“Zalagao sam se da se na dnevni red stavi poslovanje tvrtke Energo jer su građani Rijeke opljačkani na skupom grijanju i glavna opozicijska stranka u Rijeci je morala inicirati da se o tome raspravlja u gradskom vijeću. Točka dnevnog reda je već bila napisana, ali moji bivši kolege su je ignorirali. Dao sam podršku i vozačima Autotroleja, no stranka se ukazivanjem na loše postupke gradskih vlasti i njihovih trgovačkih društava uopće nije htjela baviti. Iz svega sam zaključio da riječki HDZ drži ljestve SDP-u”, rekao je Burić za Index.hr i dodao da već neko vrijeme nije imao političku podršku HDZ-a.

“Hrvatska demokratska zajednica je organizirana hijerarhijski i predsjedništvo bi moralo znati što se događa u Rijeci, trećem gradu po veličini u Hrvatskoj. Rijeka ne bi trebala biti nebitna i važno je kakva se politika vodi u gradu”, rekao nam je Burić koji je bio jedan od najaktivnijih vijećnika riječkog Gradskog vijeća.

Do sljedećih lokalnih izbora ostat će u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik, a najavio je još aktivniji nastavak bavljenja lokalnom politikom i dodao da razgovara o suradnji s nekim strankama i udrugama.