Povežite se s nama

Vijesti

Burić predlaže: Novi autobusni kolodvor na Delti za pola godine i 10 milijuna kuna

Objavljeno

na
Kandidat za riječkog gradonačelnika, Hrvoje Burić, na konferenciji za medije ovog utorka dao je svoj prijedlog kako bi se mogao napraviti novi autobusni kolodvor u Rijeci.

“Današnji kišni dan govori da je itekako potreban novi autobusni kolodvor, jer ovaj postojeći nije natkriven. Zadnjih 20 godina aktualna vlast obećaje novi kolodvor, ali njega nema, niti ćemo ga ikad imati. Potrošeno je preko 50 milijuna kuna, a do realizacije projekta nije došlo. Filipović najavljuje da će graditi garaže, ali očito je i on zaboravio da je jedna od stavki njihovog programa bila izgradnja kolodvora. Dakle, ni ne misle ga graditi.

Na sadašnjem kolodvoru maksimalno može stati 16 autobusa i zato se nikad nije pojavio nijedan investitor. To je premali kapacitet autobusa. Prometno je Žabica loše povezana, svi autobusi prolaze preko osam semafora kroz sam centar grada.

Naš prijedlog je da realizira projekt kolodvora na Delti na sadašnjem međugradskog kolodvora. U kontaktu sa strukom donesen je prijedlog da ovdje mogu stati dva kolodvora. I za lokalni i za nacionalni/međunarodni promet. Prometna povezanost Delte je izuzetno dobra. U centru je grada, a svaki autobus koji će tamo doći bi stigao iz tunela Pećine kroz samo jedan semafor. Investicija neće biti više od 10 milijuna kuna.

Nije velika investicija i ona se može realizirati u vrlo kratkom roku, od tri do šest mjeseci. Postoji i mogućnost taksi stajališta preko puta kolodvora, prema strani parkirališta na Delti. Tamo može stati 15-ak vozila”, poručio je Burić.

Čelnik NL Bura nije propustio kratko spomenuti i neke svoje protukandidate.

“Osvrnuo bih se također na Miletića i Peović. Oni su jedan eksperiment na izborima, nemaju iskustva u vođenju sustava. Nikakvom točkom u kampanji nisu najavili realizaciju bilo kojeg programa”, istaknuo je Burić i pozvao sve kandidate i političke opcije da ih podrže, jer ističe da je bitno da Rijeka ima dostojan kolodvor.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram