Povežite se s namaU četvrtak,  8. rujna 2016., u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Rijeci, održana je konferencija za medije ususret izborima u nedjelju, a njihovo priopćenje za medije prenosimo u cijelosti.

Oleg Butković, prvi na listi HDZ-a u osmoj izbornoj jedinici,  i tehnički ministar pomorstva, prometa i infrastrukture,   najavio je pobjedu HDZ-a na izborima.

„Građanke i građani u osmoj izbornoj jedinici suočeni su s važnom odlukom. S jedne strane mogu birati već poznati scenarij Zorana Milanovića i SDP-a koji su zaustavili sve projekte u Rijeci, Istri, Primorsko-goranskoj županiji općenito, koji biračima 8. izborne jedinice nude opet iste , istrošene kadrove;  ljude koji  u svom mandatu nisu uspjeli poticati razvoj ovoga kraja .S druge strane, imamo Andreja Plenkovića  kao budućeg premijera koji nudi stabilnu Vladu, bez eksperimenata, i  kvalitetne ljude dokazane u svojim profesijama.“

 Za razliku od Zorana Milanovića i njegove Vlade, koja je zaustavila sve važne projekte u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji,  HDZ će realizirati infrastrukturne projekte koji su nužni za daljnji razvitak i bolji životni standard stanovnika ovih područja.

„Izgraditi ćemo drugi profil Istarskog ipsilona, osigurali smo sredstva (241 milijun eura) za nastavak nizinske pruge, dovršiti ćemo projekt Zagrebačke obale i izgraditi cestu D403, ubrzati ćemo aktivnosti oko realizacije dionice autoceste Križiće – Žuta Lokva  i izgradnje novog putničkog termina u pulskoj luci. Dovršiti ćemo izgradnju Opće bolnice u Puli do 2018. godine, i ubrzati izgradnju novih objekata bolnice na lokalitetu Sušak za potrebe ginekologije i pedijatrije“ ,  obećao je Butković.

Butković je također naglasio da će HDZ nastaviti kurikularnu reformu s ciljem modernizacije sustava odgoja i obrazovanja, te uz postizanje širokog društvenog konsenzusa, uključivanjem, uvažavanjem, pomirbom različitih pristupa i mišljenja, uvesti će znanja budućnosti u obrazovne i znanstvene institucije.

Na kraju,  poručio je biračima:

„Pozivam birače da budu racionalni i mudri, da izađu  na izbore, te da umjesto starog, već dokazano neuspješnog programa Narodne koalicije , odluče  se za ono što je novo, afirmativno, pouzdano, i vjerodostojno – za Andreja Plenkovića i HDZ.“