Povežite se s namaRijeka je prvu festivalsku večer dočekala prekrasnom i toplom dobrodošlicom na Korzu te isto takvim vremenom. Sve se posložilo baš kako treba, a mikovske su note odzvanjale riječkim ulicama, baš onako kako se pjesma nađe među svojim, domaćim ljudima.

Večer su otvorile Riječke mažoretkinje koje su vatrenim mažori štapovima dodano zagrijale atmosferu, a nakon što je festivalski orkestar izveo himnu MIK-a, riječka je publika doživjela praizvedbu skladbe “Dobra van večer”, pozdravne skladbe koju su izveli svi izvođači zajedno, na oduševljenje publike. Nakon što su im se na pozornici pridužili riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor festivala Andrej Baša, posvjedočili smo jedinstvenoj slici za pamćenje. Nakon razmjene darova, izuzetno raspoloženi voditeljski dvojac Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin nadahnuto su najavljivali 18 novih skladbi, a u nekoliko navrata i sami zapjevali u kratkim skeč skladbama. Naravno, na oduševljenje publike.

Revijalni program donio je zanimljive scenske i video dosjetke koje su pratile nastupe poznatih mikovaca, a napetost je sve više rasla kako se bližilo vrijeme proglašavanja najbolje tri skaldbe, po mišljenju riječke publike.

A evo kako je svoje glasove podijelila riječka publika. Treće mjesto podijelile su skladbe “Mornarić” u izvedbi grupe Atomik Harmonik(Robert Pilepić-Robert Pilepić-Zvone Tomac) te Mauro Staraj sa skladbom “Jubav najveća” (Duško Rapotec Ute-Vjeko Alilović-Mauro Staraj). Obje skladbe osvojile su 40 glasova. na drugom je mjestu Antonio Krištofić (Andrej Baša) sa skladbom “Habibi” i osvojenih 75 glasova, dok je pobjedu uvjerljivo odnio Joso Butorac sa skladbom “Ružica” (Robert Grubišić-Zlatan Marunić) koja je osvojila 119 glasova.

Izvedbom pobjedničke skladbe završila je prva festivalska večer, a ona druga je na rasporedu već ove nedjelje, kada će karavana zapjevati u opatijskoj sportskoj dvorani.