Mozaik
Cacao sad ima i croissante rađene po izvornoj francuskoj recepturi, a nas su potpuno oduševili
Omiljena riječka slastičarna Cacao odnedavno je svoju bogatu ponudu dodatno proširila, pa vam nude priliku za uživanje u pravim francuskim croissantima i brišioma koji su rađeni po izvornoj francuskoj recepturi.
Cacao tim je pohađao dvotjednu edukaciju kako bi se usavršili u njihovoj izradi, a čak i brašno te maslac nabavljaju u Francuskoj kako bi postigli vrhunsku kvalutetu. Trenutno nude croissant punjen kremom od pistacija sa Sicilije, Frangipan kremom od badema i nezaobilaznom Nutellom. Također u ponudi imaju slani kroasan sa šunkom, brie sirom i šunkom te mozzarelom.

Ono što je možda široj javnosti nešto manje poznato jest da je povijesna fraza “Neka jedu kolače!” u originalu zvuči kao “Neka jedu brioše!”. Autorstvo se pripisuje austrijskoj kraljici Marie Antoinette, a upućuje se apel siromašnim seljacima koji si nisu mogli priuštiti kupnju kruha. Seljaci nisu poslušali, stvar je završila francuskom revolucijom i pogubljenjem kraljice. Brioche je tako igrao kobnu ulogu u francuskoj povijesti.
No, tu nema kraja finim novitetima iz Cacaoa. Kod njih također možete probati i Cruffin koji je nastao spajanjem francuskog croissanta i američkog muffina 2013 u Australiji te je u par godina osvojio svijet. U Cacau ga pune kremom od original Cacao cheesecakea.

Tu su i tople čokolade koje rade od tamne 72% čokolade iz Venezuele, a posebno izdvajaju čokoladu s Baileysom i Zaccapa rumom.
U hladnijim zimskim adventskim danima zasigurno će si mnogi za šetnju predivno ukrašenom Rijekom htjeti uzeti i kuhano vino koje Cacao nudi s posebnom mješavinom začina.
No, ono čime si svi vole zasladiti šetnju tijekom Adventa definitivno su fritule koje Cacao nudi u kombinaciji s Nutellom i Ruby čokoladom.

(promo)












