Povežite se s nama
U utorak 12.05.2015 u Hotelu Ambasador u Opatiji u organizaciji Županijske i Opatijske organizacije Narodne stranke – Reformisti održana je  javna tribina na kojoj je sudjelovao predsjednik stranke Radimir Čačić. Tema tribine bila je “Značaj i uloga mjesnih odbora u radu lokalne samouprave, te aktualna gospodarska i politička situacija u Republici Hrvatskoj sa osvrtom na LRH. “

Moderator tribine je bio regionalni predsjednik NS-Reformisti, Edvard Badurina koji je u uvodnoj riječi naglasio kako je ova tribina organizirana s ciljem da se iskaže značaj i važnost mjesnih odbora u lokalnoj zajednici jer da su mjesni odbori važan dio u realizaciji boljeg života građana pa tako i građana Opatije.

Čačić je istaknuo da lokalne vlasti kritiziraju politiku centralne vlasti kad je u pitanju raspodjela budžetskih sredstava, ali se bez izuzetka ponašaju se jednak način kad dio budžeta treba usmjeriti na mjesne odbore.

Također je istaknuo da bi gradovi trebali usmjeriti znatno veći dio budžetskih sredstava prema mjesnim odborima i to iz djela budžeta koji se odnosi na komunalne djelatnosti. Za pozitivne primjere naveo primjere iz grada Varaždina i okolice.

Opatijska organizacija NS reformisti će u danima ispred izaći upravo sa jednim takvim prijedlogom istaknuo je predsjednik opatijske organizacije NS Reformisti Dražen Mitrović.

Po pitanju nacionalne politike Čačić je istaknu nespremnost aktualne vlasti za pokretanje reformi koje nedostatak sposobnosti i volje nadomještaju pokretanjem tema koje nemaju utjecaja na kvalitetu života građana i popravak stanja u cjelini. Između ostalog istaknuo je da su Reformisti u zadnjih godinu uputili više zakonskih prijedloga aktualnoj vlasti nego cijela oporba zajedno.

Posebno se osvrnuo na prijedlog zakona o građanskoj energiji iz sunčanih energana, koji bi omogućio građanima uključivanje u proizvodnju električne energije za osobne potrebe.

U osvrtu na LRH i pitanja građana Čačić je istaknuo da je LRH i utjecaj koji ima grad sa 25+1 dionicom ključ s kojim će se odrediti budućnost ovog kraja. Istaknu je da je sad loš trenutak za prodaju dionica. Na pitanja vezano za raspodjelu dobiti i isplatu dividende te planiranu skupštinu LRH Čačić je istaknuo da grad sa svojim kontrolnim paketom može staviti veto na svaku odluku ali ne može odrediti što će uprava napraviti, u ovom slučaju sa 34,8 milijuna kuna dobiti.

Na tribini su uz goste sudjelovali druge političke opcije grada, Stella Brguljan iz Liburnijske stranke i Predstavnici Opatijske nezavisne Liste Ernieja Gigantea Deškovića.