Povežite se s namaSplit se pridružio brojnim hrvatskim gradovima koji povodom Adventa organiziraju brojna događanja, a proteklih nekoliko dana našli su se i u središtu pažnje šire javnosti. Razlog je što su odlučili odrediti svima koji su iznajmili adventske kućice da na njima ne mogu puštati bilo kakvu glazbu, odnosno “cajke” nisu dozvoljene.

“Riječ je o tome da program koji se održava na Rivi bude primjeren, jer znamo što Riva znači za Split i Splićane. Vodili smo se idejom da program bude primjeren takvom mjestu i posjetiteljima, vodili smo računa da što više imamo internacionalnih hitova, božićne, domaće glazbe koja ne graniči s kavanskom glazbom. Ne mora takva glazba biti stigmatizirana, postoje mjesta koja su za tu glazbu, a to nije splitska Riva. Ako ćemo kreirati imidž na razini turističke destinacije, moramo odrediti što želimo prezentirati”, rekla je za Index.hr jedna od organizatorica Adventa u Splitu, Marija Stančin Mijanić.

Neki su se već i na društvenim mrežama požalili kako ne bi bilo loše sličnu praksu uvesti i u Rijeci te su čak navodili primjere da su iz određenih adventskih kućica na Korzu također čuli kako “deru cajke” u blizini Riječke ure, ali čini se da je to bio ipak izolirani slučaj.

Kontaktirali smo tvrtku Promocija d.o.o. koja organizira Advent u Rijeci u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke i samim Gradom Rijeka. Čini se da Split i Rijeka po ovom pitanju dijele slično mišljenje.

“Što se mene tiče, podržavam takvo razmišljanje. Kod nas se pušta hrvatska zabavna i rock glazba. Druga stvar su pojedini klubovi, tamo svatko može puštati od glazbe ono što želi, a na ljudima je da odaberu gdje će otići. Ne smije se “javno silovati” ljude “cajkama”, to ne podržavam, a oni koji žele takvu glazbu imaju par klubova u koje mogu otići i tamo neka uživaju”, rekao je Zoran Bradašević iz Promocije d.o.o. za Fiuman.hr.