Povežite se s nama

Crna kronika

Čak 27 prometnih nesreća tijekom vikenda, tri osobe teže ozlijeđene

Objavljeno

na

IlustracijaProteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teže, a šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Teže su ozlijeđeni sudionici prometnih nesreća koje su se dogodile na Jadranskoj magistrali između  Jadranova i Dramlja te između Bakarca i Kraljevice. Prometna nesreća između  Jadranova i Dramlja dogodila se 10. svibnja oko 14.40 sati kada je 22-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim vozilom marke BMW, riječkih registracijskih oznaka. Krećući se u smjeru Crikvenice izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika  i udario u osobno vozilo marke Seat, riječkih registracijskih oznaka. Ovim vozilom upravljao je 26-godišnji vozač koji je u prometnoj nesreći teže ozlijeđen, dok je spomenuti 22-godišnjak koji je upravljao BMW-om lakše ozlijeđen. Teže je ozlijeđen 18-godišnji putnik iz BMW-a, dok je 21-godišnji putnik iz Seata lakše ozlijeđen. Zbog ove prometne nesreće promet je od 14.55 do 15.43 sati bio u prekidu, nakon čega se do 17.15 sati odvijao naizmjenično kada je u potpunosti uspostavljen.

U prometnoj nesreći između  Bakarca i Kraljevice, koja se dogodila jučer 12. svibnja oko 14.20 sati teže je ozlijeđena 52-godišnja vozačica Dacie, riječkih registracijskih oznaka. Kretala se u smjeru Kraljevice te zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika (mokar od kiše) izletjela izvan ruba kolnika, udarila u kameni zasjek i u prometne znakove. Ozlijeđena vozačica nije koristila sigurnosni pojas. Tijekom očevida ove prometne nesreće do 16.40 sati promet je  bio u prekidu i odvijao se obilaznim pravcem.

U ovom razdoblju zabilježeno je i nekoliko prometnih nesreća u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola. Tako je 11. svibnja oko 21.15 sati na području Lopara na otoku Rabu 49-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,76 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka te s vozilom sletio oko dva metra ispod razine kolnika i udario u kontejnere za smeće. Nešto ranije, 11. svibnja oko 21.05 sati na području Bribira, 64-godišnji vozač Lancie, riječkih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 2,18 g/kg i zbog neprilagođene brzine udario je u betonski zid. U noći 12. svibnja, oko 1.50 sati 35-godišnji vozač Opela, riječkih registracijskih oznaka s koncentracijom alkohola od 1,49 g/kg u Strossmayerovoj ulici u Rijeci udario je u   parkirani Nissan uslijed čega je došlo do oštećenja još dva parkirana vozila.

U ovim prometnim nesrećama srećom nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač i dvije vozačice, starosti 26, 25 i 20 godina pod utjecajem alkohola između 0,61 i 0,97 g/kg prouzročili su prometne nesreće 10. i 11. svibnja na području Novog Vinodolskog, Delnica i Vojaka u Rijeci.
Zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama do prestanka djelovanja alkohola u službenim prostorijama policije zadržan je 56-godišnjak, kojeg je policija zaustavila 12. svibnja oko 23.10 sati na području Malinske dok je kombi vozilom marke Mercedes, čakovečkih registracijskih oznaka upravljao  s koncentracijom alkohola od 1,98 g/kg.

Izdvajamo i dvojicu počinitelja prometnih prekršaja zatečene kako upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje određenom kategorijom vozila. Tako je ujutro 10. svibnja na lokalnoj cesti na području Čabra zatečen 20-godišnjak kako upravlja neregistriranim radnim strojem, dok je u noći 11. svibnja na području Vrbovskog zatečen 29-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram