Povežite se s nama

Vijesti

CAME: Povlačimo se iz garaže Matulji, parkiranje besplatno od 01. ožujka

Objavljeno

na


Matuljsko načelnik Vedran Kinkela ovog tjedna otkrio je kako neće produžiti suradnju s tvrtkom CAME koja je koncesionar garaže u sklopu tamošnje sportske dvorane te kako će parkiranje od 31. ožujka do daljnjega biti potpuno besplatno.

No, građani će tamo besplatno moći parkirati već od prvog dana ožujka zbog odluke CAME-a. Više o cijeloj situaciji otkrili su u svom priopćenju:

“Dana 1. ožujka 2024. istječe Ugovor o koncesiji za obavljanje uslužne KD usluge parkiranja u javnoj garaži u sklopu školsko sportske dvorane u Matuljima. S obzirom na to da Općina Matulji kao javno tijelo “skriva” buduće planove glede navedene garaže te ignorira naše dopise i svaki pokušaj komunikacije već mjesecima, odluka našeg direktora i nas kao tima jest s 1. ožujkom ove godine dignuti rampe i omogućiti slobodan ulaz u garažu.

Od samog početka preuzimanja upravljanja garažom Matulji naišli smo na “zid” i prepreke u komunikaciji kod svih djelatnika Općine s kojima, nažalost, u sve tri godine poslovanja nismo uspjeli naći zajednički jezik. Bilo je tu svega – od remećenja javnog reda i mira, alkoholiziranja, uriniranja i ostavljanja smeća po garaži, razbijanja automobila i opreme u našem vlasništvu, pa sve do pokušaja protuzakonitih izlazaka iz garaže. Svaki problem koji se pojavio, rješavali smo sami kao tim od 10-ak ljudi na što smo s današnjeg stajališta izrazito ponosni. Bez obzira na odluke Općine glede daljnjeg upravljanja garažom Matulji, javno izjavljujemo kako odbijamo sve daljnje vidove suradnje s trenutačno vladajućom garniturom, a sve zbog indolentnog i izrazito neprofesionalnog ponašanja kojem smo imali prilike svjedočiti.

Smatramo da pruženi “tretman” nismo zaslužili, makar iz poštovanja, s obzirom na to da smo u ime koncesije do današnjeg dana u Općinski proračun uplatili više od 86.000 eura, dok smo korisnicima povlaštenih parkirnih karata omogućili popust od 30 posto, naravno na teret svojih prihoda.

Ono što je načelnik od nas koncesionara tražio na sastanku 2021. godine, bilo je dodatno smanjenje cijena (ugovorom je definirano 5 kuna na sat uz poček, odnosno 30 minuta besplatnog parkiranja) za što nema ekonomske računice niti za jednog normalnog poduzetnika, uzimajući u obzir ionako smiješne uvjete koji su ugovorom propisani, a koji s obzirom na galopirajuću inflaciju nisu nikako održivi. Kada se od istog tražilo zauzvrat pomoć u vidu održavanja komunalnog reda oko garaže ili primjerice mogućnosti da Općina otkupi dio povlaštenih karata za svoje poduzetnike, obližnje stanare i slično, a s ciljem omogućavanja povoljnijih uvjeta parkiranja, tu nije bilo podrške. Do dana današnjeg, načelnik nije održao svoje obećanje pa je tijekom radnih dana više automobila parkirano na nogostupima u okolici garaže nego unutar nje (navedenu činjenicu možete provjeriti sa stanarima koji su bili naši klijenti upravo iz navedenog razloga – jer zbog komunalnog nereda ne mogu parkirati pred svoju zgradu) bez obzira što je Općina zaposlila komunalne redare upravo u tu svrhu. Sa svime što je gore rečeno, naš je obraz čist te uživamo potpunu podršku većine svojih klijenata-korisnika što je nama najveća pobjeda.

Ususret nadolazećim lokalnim izborima, toplo se nadamo da će sljedeća postava imati više razumijevanja, ali i želje za normalnom i zdravom komunikacijom te partnerstvom u cilju maksimalne dobrobiti građana Općine, ali i svih nas koji u njoj poslujemo. U svakom slučaju, vama dragi građani i korisnici garaže od srca zahvaljujemo na danom povjerenju, ali i svim upućenim pohvalama i kritikama”, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže