Povežite se s nama

Jučer je u opatijskoj Villi Antonio HDZ predstavio svoje kandidate za opatijskog gradonačelnika i županicu Primorsko – goranske Županije. Marko Ćorić i Majda Burić predstavili su svoje programe pred stotinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a. Izlažući osnovne smjernice svoga programa naglasili su neiskorištenost turističkog potencijala čitave regije, a njihove riječi potvrdio je ministar Gari Cappelli koji je svojim dolaskom podržao svoje stranačke kolege.

«Opatija je definitivno prema svojim potencijalima kraljica hrvatskog turizma. Međutim vaš grad spava, ne postoje sadržaji koji će privući gosta. Recimo u Malom Lošinju otkuda dolazim gosti ostaju 7-8 dana, a u Opatiji svega 3-4. Opatija ima nešto više od milijun noćenja godišnje, a Mali Lošinj gotovo dvostruko. Iako su smještajni kapaciteti Opatije mnogo veći od onih u Lošinju. Zašto je to tako? Pa destinacijski menadžment očito ne radi dobar posao. Opatija treba razvijati lječilišni turizam i kapacitete za to. U blizini ste dviju zračnih luka, Pule i Rijeke i Opatiji trebaju tzv. avio-gosti koji su mnogo bolji potrošači. Podršku od mene kao ministra ćete uvijek imati», rekao je ministar.

Najviše zanimanja publike ipak je privukao govor Garija Cappellija kojim se posebno osvrnuo na političku situaciju u zemlji.

«Moram reći da ne trebate biti zabrinuti i da je situacija vrlo povoljna. Svaki dan primamo podršku s terena, od članova i simpatizera. Predsjednik Vlade Andrej Plenković je po svojoj naravi diplomat i budite sigurni da je iscrpio sve mogućnosti da ne dođe do ovakve situacije. Pa mi smo pobjednici izbora, najveća stranka u Hrvatskoj. Ne mogu nas ucjenjivati neki politički diletanti s deset ili petnaest zastupnika. Naglašavam, novih izbora neće biti, međutim ako do njih dođe – HDZ će biti spreman ponovo pobijediti», istaknuo je Cappelli.

Na novinarsko pitanje «S kim će HDZ ići u preslagivanje saborske većine? Računa li možda na neke zastupnike MOST-a?» Cappelli je odgovorio.

«S MOST-om sigurno više nećemo koalirati, ali ako je netko od njihovih zastupnika nezadovoljan s politikom koju su do sada provodili, sigurno će dati potporu novoj Vladi Andreja Plenkovića. Isto tako mislim da u ostalim strankama postoje nezadovoljnici koji će nas podržati. Pa preko 30 % sadanjih SDP-ovih zastupnika ne bi bilo na listama ako se izbori budu održavali. Mi ćemo nastaviti s dobrim radom o čemu svjedoči rast BDP-a. HDZ će nastaviti voditi ovu zemlju.»