Povežite se s nama

Izbori

Cappelli predstavio svoj program kao kandidat za župana

Objavljeno

na
HDZ-ov kandidat za župana Primorsko-goranske županije Gari Cappelli, zajedno sa Sanjom Beljan Brkić i Denisom Vukorepom, ljudima koje je odabrao kao svoje zamjenike, predstavio je svoj program i viziju rada. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Cappelli se i do sada više puta kritički osvrtao na stagnaciju naše županije te je ovom prilikom ponovio i apostrofirao želju da se umjesto takvog stanja stagnacije županija revitalizira i to snažnim razvojem gospodarstva koje je, po njemu, uz turizam jedini način demografske obnove, itekako potrebne našoj županiji. Nakon obilaska i upoznavanja gradova i općina u sastavu PGŽ-a Cappelli smatra da se ne uočava ravnomjerni razvoj županije te će stoga jedan od bitnih pristupa u njegovom programu biti osiguravanje ravnopravnosti u razvoju unutar svih sastavnica PGŽ-a. Takvim, na neki način ujedinjavanjem županije, ona će dobiti novi život i pravu vitalnost. 

U kratkim crtama Cappelli je iznio smjernice – kako doći do takvih ciljeva. Naveo je neke od njih kojima se može postići taj cilj; kroz pametnu i održivu županiju, kroz zdravu i sigurnu jer je upravo u sadašnjim vremenima narušeno zdravlje, prioritet svih prioriteta, kroz zelenu i digitalnu županiju, jer nam je primjer Europa koja svoj nacionalni plan bazira na zelenom i digitalnom gospodarstvu. Posebno je istaknuo kako će njihov program veliku pažnju usmjeriti i prema osiguravanju perspektive za mlade razvijanjem školstva, visoko školstva i svega što to pruža budućoj perspektivi mladih. 

Cappelli se neizostavno dotaknuo i turističke djelatnosti u PGŽ-u i pritom zamjerio dosadašnjem županu to što je županija stavljena u poziciju prepoznatljivosti isključivo i samo preko turističkog brenda. Želi da županija bude šire i sadržajnije prepoznatljiva s time da je posebno istaknuo drugu važnu viziju u programu promjene županije. Smatra da treba po prvi puta konačno, a za to on ima program, razviti poljoprivredu jer će to značiti u pravom smislu „zelenu županiju”, a svakako i spojiti Gorski kotar sa primorjem i otocima da bi županija uistinu postala zeleno – plava. 

Pojačavši zdravstveni turizam, a za to postoje veliki potencijali u županiji, uz sve prethodno rečene smjernice,  za našu bi se županiju moglo reći da ima održivi turizam kroz 365 dana. 

Predstavljanju programa Cappellia prisustvovao je i ministar Butković koji je potom predstavio listu HDZ-a u koaliciji sa HSLS-om, a koju čine respektabilni i renomirani ljudi, prepoznatljivi po rezultatima svog rada koji su također motivirani da mijenjaju „stvari” u županiji na bolje. 

Butković je podsjetio na velike investicije Vlade i njegovog Ministarstva, ali nije zadovoljan odgovorom i interesom od strane uprave Županije i smatra da se sa ovim kandidatom i timom ljudi koji ga prate može bolje, kvalitetnije surađivati, a to je svakako u interesu razvitka županije. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram