Povežite se s nama

“Carmen” Opernog studija Drama u operi i dalje osvaja riječku publiku. Izvedba koja se održala u srijedu bila je rasprodana, no u travnju nas očekuju još dvije, posljednje ovosezonske izvedbe i to 1. i 3. travnja 2015. s početkom u 19:30 sati na sceni „Zajc na Sušaku“ ( u HKD-u na Sušaku).

Bizetova „Carmen“ izvedbom na riječkoj sceni uistinu je i dobila novi život. Nema sjaja, blještavila, plesa, kićenih kostima, svega drugoga što se očekuje od opera. Fokus je na glazbi, likovima i njihovim odnosima te se gledatelju već u prvoj sceni daje do znanja da je ovo jedna sasvim drukčija „Carmen“.

Ogoljena od velikih scenografskh i kostimografskih rješenja, ovoj je „Carmen“ za komornu scenu u prvom planu dramatičnost, a krasi je jedino raskoš emocija i strasti. Gledatelj, smješten u kružnoj koridi, postaje petim likom u predstavi što mu omogućuje da vidi i čuje sve ono što iz velikog gledališta nije moguće.

Ivana Srbljan kao fatalno uvjerljiva Carmen, Bože Jurić-Pešić i Dario Bercich kao silno obećavajući Don Jose i Escamillo te besprijekorna Anmarija Knego kao Micaëla uspješno su svladali teške zadatke kororežije Selme Banich. U svakodnevnoj odjeći, u crvenom krugu na goloj pozornici sušačkog HKD-a pjevali su u svim mogućim položajima tijela, odmjeravajući i razmjenjujući snage u neprestanom emocionalnom i fizičkom klinču (Branimir Pofuk, Večernji list).

Glazbeni je redatelj Filip Fak, a dramaturg Marin Blažević. Kostime potpisuje Manuela Paladin Šabanović, a scenu i svjetlo Alan Vukelić.

HNK Zajc