Povežite se s namaPodručni ured za zaštitu i spašavanje Rijeka preselio se u nove radne prostorije u Rijeci na adresi Riva 10 (II. Kat, stubište B).

Prigodom preseljenja održana je svečanost na kojoj su nazočili ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH Jadran Perić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić i pročelnik Ureda Županije Goran Petrc sa suradnicima, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović te pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Matko Škalamera koji je sve goste i sproveo kroz nove prostorije.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić pohvalio je lijep prostor te zaželio manje intervencija i više pripreme kako bi bili uvijek spremni za intervencije. “Hrvatske sa svojom službom pripada svjetskom vrhu što nam može biti na ponos grada, županije i Hrvatske”,  rekao je Boras Mandić.

Ravnatelj Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Jadran Perić kao glavni razlog prelaska u nove prostorije istaknuo je plaćanje skupog najma u privatnim prostorima dok državna imovina propada, te je također zaželio manje posla uz puno rada i promišljanja što bi se moglo desiti i što u tom trenutku napraviti.

“Civilna zaštita nije postrojba, civilna zaštita je sustav mnogih koji se udružuju da bi odgovorili u nekom trenutku i na svaki izazov dati pravi odgovor na sreću svih nas i građana Republike Hrvatske”, rekao je Perić.