Povežite se s namaNa današnji je dan prije točno sedamdeset godina područje Rijeke oslobođeno od nacifašističke okupacije. Postrojbe IV. Armije NOV-a ušle su u grad na Rječini i time je započelo novo poglavlje u zanimljivoj povijesti Rijeke. Treći svibnja već se godinama obilježava kao Dan oslobođenja Rijeke.

Predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Udruge antifašističkih boraca Grada Rijeke, Policijske uprave primorsko-goranske i udruga proizašlih iz domovinskog rata položili su danas vijence na spomen obilježja antifašističkim borcima. Izaslanstvo je predvodio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u pratnji nekolicine kolega i suradnika. Samom činu polaganja vijenaca na Delti prisustvovao je i počasni vod Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Također, valja napomenuti da se 3. svibnja obilježava Svjetski dan slobode medija. Glavna skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 1993. taj datum službenim datumom obilježavanja kao spomen na Windhoešku deklaraciju kojom su afrički novinari skrenuli pažnju na važnost slobode tiska. Cilj obilježavanja tog dana, jest podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela. // //