Povežite se s nama

Mozaik

Četiri autobusa sa slovenskim izletnicima stigli u Bakar, ovog mjeseca dolazi 600 gostiju

Objavljeno

na
Početkom ožujka, s prvim naznakama proljeća u zraku, Bakar su posjetili i prvi ovogodišnji gosti. U suradnji sa turističkom agencijom Travel Tilago čak 4 autobusa iz Slovenije stiglo je na izlet u Bakar. Zahvaljujući novo ostvarenoj suradnji, ovaj primorski biser samo u ožujku posjetit će oko 600 gostiju iz susjedne države, pa ukoliko se po jutru dan poznaje, biti će ovo jedna obećavajuća sezona za Bakar.

Zahvaljujući svojoj odličnoj poziciji, bogatoj povijesti te raznolikosti okruženja Bakar je, nakon duge pauze uzrokovane korona virusom, dočekao svojih pet minuta da se pokaže u najboljem svijetlu i ostvari svoj potencijal u vidu izletničkog turizma. Nakon uspješne suradnje sa agencijom Via Mea iz Crikvenice, Turistička zajednica Grada Bakra ostvarila je i novu suradnju sa agencijom Travel Tilago sa Dugog otoka. Upravo ovih dana u Bakar su već stigle prve grupe gostiju iz Slovenije, a sudeći prema najavama, mnoge još i slijede. Samo u ožujku preko navedene agencije, Bakar će posjetiti oko 600 gostiju. Riječ je o turistima koji su smješteni na Kvarneru, a Bakar i Bakarske prezide su izabrali za jednodnevni izlet. Svi znamo da je prvi dojam najvažniji, stoga su uz predivno vrijeme, prve ovogodišnje goste uz muziku dočekali Gradska straža Bakar i bakarska gospoda. Gosti su uživali i u degustaciji tri delicije bakarskog kraja; finoj bakarskoj torti, bakarskim baškotima i Staroj bakarskoj vodici. A kako ne bi otišli „praznih ruku“, pobrinuli su se lokalni obrtnici nudeći im razne suvenire; rukotvorine iz Galerije Bakar, Staru bakarsku vodicu od PZ Dolčina te ukusan med od OPG Bertone. Nakon dočeka i degustacije grupe su u pratnji vodiča obišle Gornji grad; Tusku kuću, biskupiju, crkvu sv. Andrije ap. i katakombe, frankopanski kaštel, Rimsku kuću, crkvicu sv. Križa i kuću Andrije Mohorovičića, iznenadivši se bogatom kulturno-povijesnom baštinom ovog primorskog gradića.

U razgovoru sa g. Lovrom Gaćina, direktorom agencije Travel Tilago, saznali smo kako se agencija odlučila svoje goste dovesti upravo u Bakar; „Kao i svaka turistička agencija, kako bi održali kvalitetu i zadržali interes svojih gostiju, trudimo se biti kreativni i svake godine ponuditi neke novitete i otvarati nove destinacije. Tražeći ideju za izlet, dobio sam preporuku vodiča koji mi je rekao da je direktorica TZ Grada Bakra, Sonja Jelušić Marić sjajna i da se stvarno trudi oko grada. Direktoricu nisam poznavao, nazvao sam je i pozvala nas je u Bakar. Osobno nas je provela gradom i toliko je energije uložila da nam dočara Bakar da sam ostao zatečen, ali i impresioniran viđenim. Degustirali smo bakarske delicije i na kraju smo obišli i Bakarske prezide koji uistinu ostavljaju bez daha. Mene koji sam u turizmu, oduševilo je sve što Bakar nudi. Zanimljivo je da sam prošao već tisuću puta cestom iznad tog gradića, ali nikad nisam prošetao njegovom starom gradskom jezgrom, sve do danas. Prema Bakru ljudi imaju negativnu konotaciju zbog nekadašnje koksare, no kada dođete tamo, stvarno je prekrasno. Dobio sam informacije od vodiča da su naši prvi gosti ostali ugodno iznenađeni Bakrom, što nam je vrlo važna povratna informacija i potvrda da smo dobro odlučili s ovim izletom. Shodno tome već sada možemo najaviti još desetak autobusa iz Slovenije, kao i dolazak grupa iz Austrije na jesen.“

Izjavu nam je dala i direktorica TZ Grada Bakra, Sonja Jelušić Marić; „Uz predivan sunčan dan i odlično raspoloženje, dočekali smo početkom ožujka i prve ovogodišnje goste u Bakru. Zahvaljujemo se agenciji Travel Tilago na ukazanom povjerenju, a posebno hvala i našim udrugama i poduzetnicima na tako lijepoj prezentaciji našeg grada. Raduju nas vrlo pozitivni dojmovi gostiju što je i organizatorima i nama potvrda da Bakar ima odličan potencijal za ovakve aranžmane u pred i post sezoni. Uz optimistične najave veselimo se daljnjoj suradnji i novim gostima.“ 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže