Povežite se s nama

Crna kronika

Četiri godine na Srdočima skrivao mrtvo tijelo majke zbog 500 kuna mjesečnog doplatka

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog počinjenja kaznenih djela povrede mira pokojnika iz čl. 332. st. 2. Kaznenog zakona, prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je od rujna 2013. do 22. rujna 2017., s ciljem da se domogne novca, u stanu na Srdočima u Rijeci sakrio mrtvo tijelo svoje majke koje je prekrio dekama i raznim drugim otpadom da bi od nadležnog centra za socijalnu skrb u njezino ime preuzimao doplatak za pomoć i njegu u mjesečnom iznosu od 500,00 kuna. Tereti ga se da je na opisani način do rujna 2017. godine pribavio novčani iznos od 24.000,00 kuna. Ujedno, kako bi prikrio opisano postupanje, na teret mu se stavlja da je 22. rujna 2017. izazvao požar u stanu, a njegovo širenje na gornje etaže zgrade zaustavljeno je brzom intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.

Budući da je okrivljenik nedostupan nadležnim tijelima Republike Hrvatske, predloženo je da se okrivljeniku sudi u odsutnosti na temelju odredbe članka 402. st. 3. Zakona o kaznenom postupku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram