Povežite se s nama

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 33 prometne nesreće u kojima su četiri osobe teže, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 16. lipnja oko 21.15 sati u Cerniku na području Čavli teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač motocikla, dok je lakše ozlijeđena 54-godišnja putnica na motociklu. Spomenuti su stradali u sudaru s osobnim vozilom kojim je upravljala 27-godišnja vozačica. Teže tjelesne ozljede zadobio je i 64-godišnji vozač mopeda u Barbatu na Rabu, koji je 17. lipnja  prilikom kočenja pao s mopeda. Jučer je u prometnoj nesreći na Gornjoj Vežici u Rijeci teško ozlijeđen 37-godišnji vozač osobnog vozila, koji je s vozilom udario u ivičnjak, u zid i prometni uređaj na nogostupu. Također, jučer je teško ozlijeđen i 30-godišnji vozač, koji je na području Vrbovskog upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija i osiguranje vozila, a vozilom je udario u zaštitnu ogradu uz rub kolnika.

Dio teško ozlijeđenih vozača vozilima je upravljao pod utjecajem alkohola. Prometna nesreća koju je prouzročio 49-godišnji vozač osobnog vozila zabilježena je 17. lipnja na području Vrbovskog. Spomenuti vozač srećom nije ozlijeđen, a izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,96 g/kg.

Pod utjecajem alkohola u prometu je na području mjesta Hlevci pored Skrada, u noći 18. lipnja zatečen 22-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,70 g/kg, dok je iste noći na području Crikvenice zatečen 35-godišnjak koji je odbio provjeru alkoholiziranosti, a policija je utvrdila kako sa sobom nema osobne isprave. Večer ranije, također u Crikvenici zaustavljen je 61-godišnji vozač motocikla, koji se s 0,92 g/kg alkohola kretao u zabranjenom smjeru.

Od ostalih prometnih prekršaja izdvajamo  43-godišnjeg državljanina Mađarske zatečenog kako na Jadranskoj magistrali, pored Jadranova upravlja osobnim brzinom od 83 km/h unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.

Policija je tijekom vikenda zabilježila i druge prometne prekršaje, a svi počinitelji su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.