Povežite se s nama

Sport

Četiri sportaša iz PGŽ među ovogodišnjim dobitnicima državne nagrade za sport “Franjo Bučar” i nagrade Milan Neralić

Objavljeno

na


Zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primila je dobitnike državne nagrade za sport “Franjo Bučar” i nagrade Milan Neralić – Enrica Marottija, Lauru Štefanac, Zorana Roju i Slobodana Gračakovića. Državna nagrada za sport “Franjo Bučar” koja je osnovana 1991. godine, najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj.

Izrazivši dobrodošlicu zamjenica župana rekla je kako je izrazito zadovoljstvo primiti ljude koji su dobili najveće sportsko priznanje u hrvatskom sportu. „Jako smo ponosi što ste svojim uspjesima promovirali Primorsko-goransku županiju koja će i dalje podržavati vas, vaše klubove te sportska događanja i manifestacije“.

Predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić istaknuo je kako mu je drago da je Primorsko-goranska županija primila dobitnike ovih izuzetnih nagrada i to je samo dokaz koliko zajednica preko Primorsko-goranske županije ulaže u sport.

Enrico Marotti svjetski prvak u jedrenju na dasci iz 2018.g. na Svjetskom prvenstvu u danskom Hvide Sandeu u disciplini slalom rekao je u ime svih sportaša kako je lijepo kad se sportski uspjesi cijene i prate. “Upravo tim našim uspjesima promoviramo klub, grad i županiju i zahvaljujem vam na pomoći te sam siguran da ćemo se i dalje viđati“, rekao je Marotti.

Dugogodišnji trener vaterpolista Primorje EB i izbornik Zoran Roje je rekao kako je pravi sretnik što se već 50 godina bavi onime što voli „Ova nagrada je veliko priznanje meni, svim ljudima oko mene te igračima s kojima sam radio u klubu koji ima dugogodišnju tradiciju i mnogobrojne osvajače europskih, svjetskih i olimpijskih odličja. To je veliko priznanje meni i zahvala svima njima“.

Okupljenima se zahvalila i Laura  Štefanac  iz Atletskog kluba Kvarner, atletičarka Kvarnera i europska prvakinja gluhih u bacanju koplja.

Slobodan Gračaković kao dobitnik nagrade Milan Neralić koja se dodjeljuje  fizičkim osobama kao nagrada za životno djelo u djelatnosti sporta na lokalnoj razini te pravnim osobama za dugogodišnji doprinos razvoju lokalnog sporta zahvalio se na današnjem prijemu te je ujedno i čestitao kolegama na nagradi „Franjo Bučar“. „Osim sportskog dijela života najviše sam bio isturen u borbi za poziciju, financiranje i status sporta i mislim da je upravo moja funkcija predsjednika Zajednice sportova PGŽ upravo i doprinijela ovoj nagradi. Svjestan sam da je mnoge sportske djelatnike ova nagrada mimoišla, a mi smo u 12 godina djelovanja imali mnogu uspjeha i drago mi je da je to prepoznato“, rekao je Gračaković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram