Povežite se s namaPrigodno, neslužbenom riječkom himnom „Najdraža Rijeko!“ završio je drugi bis sinoćnjeg koncerta „Četiri tenora“ u, do posljednjeg mjesta ispunjenoj, velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji.

Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić-Peco čine kvartet tenora, jedinstveni spoj klapskih i opernih izvođača. Bila je to prilika da opatijska publika ove virtuoze, uz pratnju Vladimira Babina na klaviru, čuje i u izvedbi repertoara nadopunjenog poznatim standardima poput „Con te partirò“, „Cesarica“ i „Golubovi“, te posebnim hommageom domaćinima, „Serenada Opatiji“.

Simpatičnim crticama u pauzama između pjesama, nasmijavali su publiku osvojivši je poznatim dalmatinskim šarmom, a ona im je uzvraćala gromoglasnim aplauzima. Pozitivna atmosfera očitovala se i u opetovanim sudjelovanjem publike u refrenima klapskih uspješnica, a da je ljubav obostrana, potvrdio je Marko Pecotić, kazavši da se u Opatiji osjećaju kao kod kuće.

U finalu redovnog dijela koncerta publici su se predstavili autorskom pjesmom „Pričaj mi“ i završili dvjema opernim arijama, „Nessun dorma“ i „O sole mio“. Vrhunac večeri dogodio se upravo prilikom izvedbe potonje kada su se, na opće oduševljenje, “prišuljali” publici – Garić i Pecotić u parteru, a Stipaničev i Škugor na balkonu. Četiri slavuja ispraćena su dugotrajnim pljeskom i ovacijama.

Uz bogat filmski program, u centru Gervais do kraja svibnja očekuje nas gostovanje zagrebačkog Teatra Exit s njihovom najpopularnijom predstavom „Kauboji“.

4tenora-1