Povežite se s namaRijeka je grad koji nudi pregršt aktivnosti za one koji ne vole dokolicu. Od likovnih radionica, škola stranih jezika pa sve do sportskih aktivnosti. Prednosti bavljenja sportom ne moramo posebno naglašavati, ali mnogi ljudi jednostavno ne znaju odabrati koji im sport najviše odgovara. Kako bi pomogli takvima predstavit ćemo jedan pomalo egzotičan sport koji postaje sve popularniji.

Kada netko spomene borilačke sportove, prvi na pamet padaju karate, boks, K1 i MMA. No, rijetko je tko čuo za borilački sport koji se zove Krav Maga. Samo, Krav maga uopće nije sport već sustav tehnika. Nema pravila i nema natjecanja. To je praktična metoda borbe koja obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. Ona obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine. To je zapravo mješavina raznih borilačkih disciplina koja kao svoj sukus ima samo jedno – samoobranu. Svrha joj je preživljavanje i zadobivanje što manje ozljeda. Krav maga je nastala u Izraelu, zemlji koju u bližoj povijesti ne zaobilaze ratovi i sukobi. Počeli su je upotrebljavati snage izraelske specijalne policije, a uskoro se proširila kao dominantna disciplina u specijalnim policijskim i vojnim postrojbama ostalih država. Organizacija Krav Maga Global najaktivnija je organizacija koja podučava vještinu Krav mage civilno stanovništvo diljem zemaljske kugle. U Rijeci, sustav treninga i podučavanja vode treneri i instruktori Krav Maga – Extreme Centra.

Krav maga disciplina laka je za učenje i pamćenje, a može se upotrijebiti u svim stresnim uvjetima. Karakteriziraju je jedinstvena pedagogija, metodologija i način obuke. Naglasak je na prevenciji napada, izbjegavanju sukoba u raznim situacijama, napad i kontranapad kao najbolji oblik obrane i uporabu svih mogućih predmeta isključivo u svrhu obrane. Podjednako se upotrebljavaju metode obrane od oružanog i neoružanog napada. Na treninzima koriste se noge, ruke, koljena, laktovi i sve moguće borilačke discipline u svrhu zaštite sebe i drugih od moguće opasnosti. Posebno se tu mora istaknuti i psihološka karakteristika ovog sporta – podizanje samopouzdanja koje je vrlo bitno u potencijalno opasnim situacijama. Osim što je stečena vještina potrebna za svakodnevne krizne situacije, potrošnja nepotrebnih kalorija u vašem organizmu zajamčena je.

Iskustva polaznika su mahom pozitivna što potkrjepljuje sve veći broj polaznika i članova Krav Maga – Extreme centra Rijeka. Uz mnogo zabave treniranje ovih vještina je izvrsno utrošeno slobodno vrijeme kojeg možemo svima preporučiti. Svi zainteresirani, bez obzira na tjelesnu konstituciju, dob i spol mogu se javiti na broj telefona 095 8200 138 ili samo doći u vrijeme treninga na željenu lokaciju. Krav Maga – Extreme centra Rijeka vrši upise novih članova u dvoranama na Zametu (Obitelji Sušanj 2) i na Potoku (Viktora Cara Emina 9).

TERMINI: 

Zamet – ponedjeljkom i srijedom od 18:30 – 20:00 i subotom od 12:00 – 13:30

Potok –  utorkom i četvrtkom od 18:30 – 20:00