Povežite se s nama


Ovog ponedjeljka, 23. travnja, Gradska knjižnica Rijeka priprema klupsko čitateljsko druženje povodom Noći knjige. Gradska knjižnica Rijeka tim je povodom pripremila bogati program, pa prenosimo njihovo priopćenje:

Otvorenje izložbe spomenara “Divota spomena”

18 sati  u Labosu/Dječji odjel Stribor

Rezultat istoimene akcije prikupljanja spomenara – uspomena iz davnine, pomno čuvane bilježnice ispunjene porukama, lijepim riječima i još ljepšim crtežima, u suradnji s građanima i stalnim programskim partnerom Antikvarijatom Mali neboder.

Književnost naglas!

18 sati ispred Ogranka Trsat

Članice čitateljskoga kluba One u svojemu programu “Književnost naglas” ugošćuju posebnu čitateljicu, Oliveru Baljak, koja će im se pridružiti u čitanju naglas kratkih priča i ulomaka iz knjiga posjetiteljima kafića Pogon Trsat, vrata do vrata s Ogrankom Trsat. Osim dobre zabave uz vješte čitatelje, posjetitelje očekuje i niz preporuka za čitanje u vidu probrane literature iz dugogodišnje tradicije čitateljskoga kluba One!

Čitanje posvuda!

19 sati autobusna linija broj 2

Možda ste već imali prilike prijašnjih godina zateći se u autobusu okruženi ljudima koji čitaju knjige? Čudni ljudi, svi s istim naslovom u rukama, duboko udubljeni u priču. “To mora da je neka sekta!” možda je bio baš vaš komentar. Ipak, nije sekta, čitateljski klubovi su to. U sumrak i ove Noći knjige hrabro se udružuju članovi većeg broja naših čitateljskih klubova, kao i volonteri Knjižnice, te čitaju posvuda u grupnoj akciji bezglasnog čitanja. Pokret je s autobusne stanice Riva (“Obala”) u 19 sati, gdje se ukrcavamo na autobusnu liniju 2 – smjer Trsat. Čitajući u autobusu, stižemo sve do Dvorane mladosti, gdje se drugi dio akcije odvija na platou ispred Ogranka Trsat.

S obzirom da je tema ovogodišnje Noći knjige u slobodnom prijevodu “Bez panike”, voljeli bismo kad bismo kolektivno u toj nesretnoj dvojci čitali romane Douglasa Adamsa (autora “Vodiča kroz galaksiju za autostopere”, inspiracije za Noć knjige 2018. na razini cijele zemlje). 🙂 Narafski, Vodiči su razgrabljeni u Filo, ali, srećom, ima dosta drugih njegovih djela, tako da ćemo ih sve kolektivno razgrabiti i izreklamirati po busu 😉 Osobni/kućni primjerci i primjerci na drugim jezicima su i više nego dobrodošli, tko ima. 🙂

Akcija je otvorena za sve one koji se usuđuju biti viđeni s knjigom u javnosti! Oni kojima treba još (mrvicu) hrabrosti, mogu nam se pridružiti u 18:45 u Dječjem odjelu Stribor, gdje biramo posljednje primjerke knjiga i odakle krećemo prema autobusnoj stanici.

Pogodi koja sam knjiga! 

19 i 30 sati u Ogranku Trsat

U sklopu otvorene noći čitateljskih klubova održat će se igra “Pogodi koja sam knjiga”. S obzirom na to da novi članovi Knjižnice svakodnevno niču, sramežljivo, diljem odjela i ogranaka, ovo je prava prilika za sve zainteresirane da iz prve ruke doznaju što to ustvari čitateljski klubovi rade. Događanje je otvoreno za sve, a prvenstveno za one koji još nisu sigurni imaju li vremena za druženje s drugim knjigoljupcima, koja bi čitateljska grupa najbolje odgovarala njihovu ukusu i kako (konačno!) postati član čitateljskoga kluba.