Povežite se s nama

Vijesti

CNN nahvalio sjeverni Jadran, raspisali se o Rijeci i Opatiji

Objavljeno

na

U jednom od svojih najnovijih članaka u rubrici travel, CNN se raspisao o sjevernom Jadranu. Uz Istru i Pulu, pažnju su dobili kvarnerski otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab,  a velik dio članka bio je posvećen i Rijeci i Opatiji.

“Kada su Habsburgovci u 19. stoljeću otkrili blagu klimu Opatije, pretvorili su ono malo ribarsko mjesto na obali Kvarnerskog zaljeva u kolijevku hrvatskog turizma”, pišu između ostaloga o Opatiji te navode kako je najbolji način za istražiti grad Lungomare.

O Rijeci pišu kao o kozmopolitskom gradu, najvećoj luci i Europskoj prijestolnici kulture 2020. koja je vrijedna svakog pogleda. Spominju Korzo, Trsatske stube i Svetište Majke Božje Trsatske.

Za Krk su istaknuli Vrbnik i žlathinu te grad Krk sa svojom gradskom jezgrom, složenom poviješću i šetnicama. Kod Cresa im je zapala za oko netaknuta priroda, creska janjetina, šljunčane uvale, Oporavilište za bjeloglave supove i Vransko jezero.

Za Lošinj ističu da se “spušta u najudaljeniji dio Kvarnerskog zaljeva, ali da se beskrajno isplati”, dok kod Raba ističu čisto more te izvanrednu i lijepo očuvanu srednjovjekovnu arhitekturu grada Raba.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.01.2023.
Od četvrtka, 26. siječnja 2023. godine bit će zatvoren istočni ulaz / izlaz na parkiralište Delta zbog radova na uvođenju novog sustava naplate. Previđeno trajanje radova je minimalno 7 dana, ovisno o vremenskim prilikama.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram