Povežite se s nama

Vijesti

Coca Cola i Cont u Mjesecu Ljubavi

Objavljeno

na

Foto: Ivor Mažar

U samom srcu Rijeke, na granici između Sušaka i Rijeke daleke 1917. dogodila se ljubav između mlade grobničke mljekarice Marije Sveško i Alberta Rotta, pripadnika Ardita – talijanske posebne vojne postrojbe.

Ta ljubav simbolizirana je upravo u ovoj bočici Coca – Cole, jedinstvenom i jednom od najstarijih kolekcionarskih bočica Coca – Cole u Hrvatskoj, a ona se nalaxi u Contu koji je vam nudi i vrlo bogatu gastro ponudu.

Marija i Alberto bili su zajedno do 1920. godine, kada se njegov trag gubi, a po svjedočenjima njegove postrojbe, poginuo je. Neumorna i zaljubljena Marija, morala je znati sudbinu svog dragog, te se zaputila u Toskanu, u blizinu Firence, u nadi da će pronaći njegov grob, no nažalost, nikada ga ne pronalazi.

Marija se kasnije udala te je rodila troje djece, no nikada nije zaboravila pokojnu ljubav, te je njemu u spomen sinu dala ime Alberto.

Bočicu Coca – Cole dobila je od Alberta 1917. kada joj je on donosi iz Italije, nakon što je izrazila veliku želju da proba ovo gazirano piće.

(promo)

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram