Povežite se s nama

Vijesti

Čordašev: Jedini ekstremisti u Vijeću su trojac iz Liste za Rijeku

Objavljeno

na
Akcija mladih uputila je priopćenje za medije kao reagiranje na medijski istup Danka Švorinića i Liste za Rijeku u kojem su vijećnika Akcije mladih Tihomira Čordaševa u Gradskom vijeću Grada Rijeke optužili za ekstremizam i prijetnje prema kolegama vijećnicima.

Priopćenje pod nazivom “Spašavanje vojnika Danka Švorinića” prenosimo u cijelosti:

“Jedini ekstremisti u riječkom gradskom vijeću su trojac iz Liste za Rijeku – trojac ekstremno licemjernih političara koji bez ikakve zadrške prvo kažu da su protiv, ali onda bez imalo srama glasaju za zaduženje za Galeb.

Tri mjeseca su radili cirkus od Gradskog vijeća iako smo svi znali da su sklopili dogovor ispod stola s Obersnelom. Tri mjeseca su radili budale od riječke javnosti pokušavajući sakriti svoje pravo lice, no u konačnici su ipak natjerani da se razotkriju. I sada suočeni s bijesom svojih glasača, da bi sakrili svoju sramotu mene prozivaju jer sam im to jasno i glasno rekao na vijeću.

Nek Švorinić podržava zaduženje za Galeb. Pa podržava ga kompletna SDP-ova koalicija. Ali oni to nemaju problema javno reć riječkoj javnosti, oni to dapače i javno zagovaraju i ne skrivaju se jer nisu svojim biračima niti tvrdili suprotno.

Jedino Švorinić koji glasa za Galeb za ima potrebu skrivati tu činjenicu i skretati pozornost s iste. Zašto kolega Švoriniću? Što li je razlog da se sramite odluke za koju glasate? Kako to da niste ponosni na svoju odluku? Pa Vi ste sigurno to obećali svojim biračima.

Kao i pred godinu dana kad je prvi put izdao birače, sad opet koristi istu retoriku. Svaki put kad se Švorinić proda izađe u novine i tvrdi da je napadnut od strane ekstremista. Kad je držao kvorum za Energo, kad je glasao za zaduženje od 200 milijuna kuna, kad je držao kvorum za poskupljenje komunalne naknade i sad kad je glasao za Galeb – svaki put kad je glasao za Obersnela mu se počelo pričinjavati da ga napadaju neki imaginarni ekstremisti.

To što Švorinića više ne podnose niti u njegovoj stranci je njegov problem i posljedica njegovih postupaka i neka mene ne uvlači u prljavu političku kuhinju. Do jučer je bio grlati kritičar, a sad bi uveo ni manje ni više nego verbalni delikt sa svakog tko se, zamislite zločina, usudi biti kritičan prema onome što je Švorinić i Lista za Rijeku do pred godinu dana nazivali politički bordel.

Očito sad njemu izmiče tlo pod nogama pa mu nije problem niti klevetati samo kako bi pokušao skrenuti pozornost sa svog konvertitstva, a nije Ivaniš bez veze za Švorinića rekao da je „mletački trgovac bolesnih ambicija“. No eto barem je Švorinić nakon toliko godina vratio Listu za Rijeku ponovno u PGS.

Pred 4 godine Švorinić je putem svog propagandnog OnLine glasila pljuvao po Laburistima, a sad kad je promijenio dres, sad bi nas i Akcije mladih trpao u izolaciju i prozivao ekstremistima.

Eto, ja koji sam bio i ostao oponent Obersnelove politike ja sam za Švorinića ekstremist i mene treba istražiti i odstraniti i što sve nije nabrojao u svom bijednom pokušaju skretanja pozornosti s toga da je, nakon što je 12 godina glumatao nekakvu oporbu, sad postao presudni, 19.-i igrač Vojka Obersnela.

Od žestokih Obersnelovih kritičara preko noći su postali veći Obersnelovci od Obersnela.

Cijeloj riječkoj politici je zaista dosta Vaših odvratnih laži, konstrukcija i izmišljotina. Jedini kordon koji ćete napraviti je onaj oko Vas samih zbog Vašeg licemjernog ponašanja. Ni oporba, ni SDP, ni PGS, ni HSU ne žele imati posla s Vama, samo to ne žele javno reći. Građani su Vam to javno i u lice rekli, ali za to vam nije kriv ni Tihomir Čordašev ni Akcija mladih. Kriva je vaša pohlepa i pogrešne političke procjene. Umjesto da od srama propadne u zemlju, taj Švorinić još po medijima lažno optužuje i kleveće.

Laži i klevete gospodine Švorinić nisu legalno sredstvo političke borbe i takvo postupanje će zasigurno imati sudski epilog jer ovo klevetanje je stvarno prevršilo mjeru.

Spasiti Vas gospodine Švorinić od vlastitih odluka ne može nitko pa neće ni laži ni klevete”, navodi se u reagiranju Tihomira Čordaševa.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram