Povežite se s nama
Predsjednik opatijskog HDZ-a, Marko Ćorić, odlučio je reagirati na izjave SDP-ovog kandidata za gradonačelnika, Fernanda Kirigina, u kojima je više puta isticao kako nezavisni kandidat Ivo Dujmić ima njihovu potporu. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

“U vašem cijenjenom mediju u nekoliko navrata objavljeno je gdje je gosp. Fernando Kirigin između ostalog u više navrata spominjao HDZ Opatije i nekakve tajne pregovore HDZ-a Opatije, s gosp. Ivom Dujmićem.

Uvažavajući potrebu da opatijska javnost bude cjelovitije informirana u svezi ovoga, dužni smo kao stranka, reagirati kako bi odbacili Kiriginove objede, izmišljotine i laži o navodnom dogovoru s Dujmićem.

Naš je predsjednik i kandidat za gradonačelnika Opatije, Marko Ćorić, čestitao i gosp. Kiriginu i gosp. Dujmiću na ulasku u drugi krug, pa stoga bilo koji drugi kontakt s kandidatima za gradonačelnika Opatije u drugom krugu u potpunosti odbacujemo.

Očito je kako su gosp. Kiriginu „u strahu velike oči“ te kako mu je s lošim rezultatima ovih izbora, „voda došla do ušiju“, onda spinovima u medijima, blaćenjem svih koji nisu s njim u koaliciji, pokušava pridobiti glasove. Tako taj samozvani filantrop koji će u nedjelju biti gubitnik ovih izbora, sada grize, urla, širi laži, potvore i obmane.

Zato molimo gosp. Kirigina da već jednom prestane prozivati druge za svoj i SDP-ov neuspjeh na ovim lokalnim izborima, a posebno ne HDZ Opatije koji svojom oporbenom ulogom u Gradskom vijeću Opatije, uvelike doprinosi svojim prijedlozima čime želi najbolje za Opatiju i njene građane.

Iz reagiranja g. Kirigina nema borbe programom već prozivanjem HDZ-a o davanju podrške gosp. Dujmiću ili kako on govori „tajnog dogovora s Dujmićem“, što su čista podmetanja, koje u potpunosti odbacujemo.

Očito da gosp. Kirigin ne pozna elementarna ponašanja u politici, zapravo ovim prozivanjem pokazuje svu svoju nezrelost i neozbiljnost kao kandidat za gradonačelnika Opatije na ovim izborima i hvata se za „slamčicu spasa“,  kako bi opatijskoj javnosti poslao poruku, da je on taj koji mora biti gradonačelnik Opatije.

Naime, kao što smo rekli ova SDP-ova koalicija je gubitnik ovih izbora jer njih sedam stranaka, osvojilo je sedam mandata, a Kiriginov SDP, osvojio je dva mandata kao i naš HDZ, a tvrdili su da će im lista u Gradskom vijeću Opatije, osvojiti 11 vijećnika.

Kako sada stvari stoje, ova će se SDP-ova koalicija od sedam partnera, sa dva dodatna, LIST-om i AM, raspasti i prije konstituiranja novog saziva Gradskog vijeća.

Mi u HDZ-u, mirno čekamo drugi krug, jednako udaljeni i od jednog i od drugog kandidata, miljama udaljeni od njihove rastrošnosti, od njihova populizma i njihove gorljivosti. Ali ipak, nakon ovih  ničim ne potkrijepljenih objeda, možemo pozvati naše članstvo i simpatizere: ne birajte onog koji laže, ne birajte onog koji želi Opatiju i nas poštene građane podijeliti, ne birajte onog koji ne žele biti sa svojim građanima, ne birajte onog kojemu je prije svega vlast moć, a ne biti na usluzi svojim građanima”, navodi se u reagiranju koje potpisuje Marko Ćorić.