Povežite se s nama

Vijesti

Crikvenica uvodi potpore od 1000 eura za medicinski potpomognutu oplodnju

Objavljeno

na
Novom Odlukom o socijalnoj skrbi koju je usvojilo Gradsko vijeće Grada Crikvenice, donose se važne promjene koje će stupiti na snagu 12. srpnja. Jedna od ključnih novosti je povećanje iznosa potpore za novorođenu djecu. Financijska pomoć za prvo dijete bit će znatno veća, s dosadašnjih 398 eura na impresivnih 1300 eura. Također, iznos potpore za drugo dijete povećava se s 929 na 2000 eura. Za roditelje koji imaju treće i svako daljnje dijete, naknada će biti značajno veća, s dosadašnjih 3982 eura na iznos od 4950 eura. Važno je napomenuti da ove promjene vrijede čak i u slučaju kada samo jedan od roditelja ima prebivalište na području grada.

Osim toga, nova Odluka također donosi povećanje naknade za trudnice. Umjesto dosadašnjih 200 eura, trudnice će sada dobivati 300 eura pomoći. Ovo je još jedan korak prema pružanju adekvatne podrške trudnicama i osiguravanju njihovog zdravlja i dobrobiti.

Nadalje, odluka proširuje pravo na besplatnu prehranu dojenčadi. Dok je to pravo bilo dostupno prema prethodnoj odluci, novim izmjenama povećava se broj slučajeva u kojima se ova podrška može ostvariti. Uz već postojeće uvjete, kao što su korisnik prava na zajamčenu minimalnu naknadu, socijalni uvjet, uvjet prihoda i uvjet korištenja doplatka za djecu, uvode se i novi uvjeti koji se odnose na oštećenja organizma, ostvarivanje prava na pomoć i njegu te uvjet udomljavanja djeteta. Sve ove promjene imaju za cilj osigurati da svaka obitelj koja se nalazi u teškoćama dobije odgovarajuću pomoć i podršku.

Kao dodatak, nova Odluka o socijalnoj skrbi uključuje sufinanciranje usluge produženog boravka u osnovnim školama. Korisnici zajamčene minimalne naknade imaju pravo na puno sufinanciranje, dok će korisnici koji ispunjavaju uvjet prihoda i roditelji trećeg i svakog daljeg djeteta dobiti 50% sufinanciranja. Ova promjena omogućit će većem broju obitelji da iskoriste ovu važnu uslugu.

Jedna od značajnih novina u novoj Odluci o socijalnoj skrbi je i pravo na potporu za medicinski potpomognutu oplodnju. Ova podrška se odnosi na pokrivanje troškova vezanih uz postupak medicinski potpomognute oplodnje i iznosi 1000 eura. Ova jednokratna potpora ima za cilj pružiti podršku parovima koji se suočavaju s izazovima plodnosti i olakšati im pristup ovom medicinskom postupku.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže