Povežite se s nama

Sport

Cross country biciklistička utrka na Grobniku okupila 120 sudionika

Objavljeno

naUnatoč oblačnom, prohladnom vremenu prošaranom s nekoliko kapi kiše održana je biciklistička utrka »XCO Stazine« na području Dražica. Riječ je o međunarodnoj cross country biciklističkoj utrci pod nazivom »XCO Stazine«, koja se održava devetu godinu za redom, u organizaciji Biciklističkog kluba Grobnik, nakon odvoženih sedam kola takozvane zimske lige Istrom, Slovenijom i Kvarnerom.

Utrka u Dražicama je ujedno i veliko finale zimske lige s kojom će se zaključiti ovogodišnja zimska sezona bicikliranja. Organizator i predsjednik Biciklističkog kluba Grobnik Hrvoje Brnelić istaknuo je kako je to utrka rekreativnog karaktera, te da je stoga i sama staza osmišljena tako da ne bude previše zahtjevna za sudionike, odnosno da posluži kao odličan uvod u svijet brdskog biciklizma za svakog rekreativca koji želi doživjeti novo iskustvo.

U 12 sati startala je utrka za djecu, a u 12,30 ona za odrasle. U utrci je sudjelovalo oko 120 biciklista iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, Slovenije i Italije. Netom prije samog starta nakratko smo porazgovarali s najmlađim sudionicima utrke koji zbog iznimne koncentracije prije same utrke kratko su odgovorili na naša pitanja, jer ipak im je utrka najvažnija, što je za svaku pohvalu. Jedanaestogodišnji Dominik Jugović kazao nam je kako mu to nije prva utrka već šesta.

Po završetku utrke održano je svečano proglašenje pobjednika utrke, tombola, a organizirano je i proglašenje i podjela nagrada ukupnim pobjednicima 12. Giant zimske lige Istre i Kvarnera. Pobjednici ove utrke su Slovenac Jure Belak koji je osvojio prvo mjesto, njegov sunarodnjak Boštjan Hribovšek plasirao se na drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Lovri Mateku iz Zadra.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram