Povežite se s nama


Rijeka će ovog petka dobiti edukacijsko-izložbeni prostor koji će biti na raspolaganju svim građanima i građankama, udrugama i organizacijama civilnog društva koje su aktivne u lokalnoj zajednici i doprinose njenom razvoju. Prostor na adresi Školjić 6 u vlasništvu je Grada Rijeke, a CTK Rijeka ga za provedbu programa koristi od 1998. godine. Od kraja prošle godine prostor se preuređuje te je u njega uloženo ukupno 500.000,00 kn od strane Grada Rijeke, Europske komisije i CTK Rijeka. Ovog petka prostor će otvoriti gradonačelnik Vojko Obersnel.

Nakon svečanog otvorenja u prostoru će djeca i mladi koji su sudjelovali na 20. Ljetu na Školjiću primiti diplome i predstaviti što su naučili.

Ljeto na Školjiću održalo se od 29. lipnja do 17. srpnja 2015. U tri tjedna jedanaest udruga ponudilo je dvjestotinjak djece, mladih i ostalih građana dvadeset radionica, od čega njih trinaest u potpunosti besplatno. Projekt su financijski poduprli Grad Rijeka, Primorsko- goranska županija, Ministarstvo socijalne politike i mladih. Park prirode Učka omogućio je besplatan obilazak uz stručno vodstvo polaznicima Ljeta na Školjiću, dok je Autoklub Rijeka organizirao njihov prijevoz autobusom na Učku.