Povežite se s nama


Od 13. do 17. svibnja na pješačkom mostu preko Rječine, ispred hotela Kontinental devetu godinu zaredom održat će se manifestacija “Cvjetno proljeće”, na kojoj će uz bogat popratni program, proizvođači nuditi cvijeće, ukrasno bilje, proizvode za uzgoj cvijeća, dekorativne predmete od prirodnih materijala te domaće delicije.

Na Cvjetnom proljeću kao i prijašnjih godina, predstavljaju se proizvođači iz cijele Hrvatske, koji će nuditi cvijeće, ukrasno bilje, aromatično i začinsko bilje, ljekovito bilje, bonsai, kaktuse i sukulente iz vlastitog uzgoja, potom vaze za cvijeće od raznih materijala, sredstva za dohranu i zaštitu te razne prerađevine na bazi bilja, voća, povrća, meda i mlijeka.

Uz sajam cvijeća, održat će se i niz predavanja, na kojima će posjetitelji moći saznati informacije o najrazličitijim temama vezanim za hortikulturu i dobiti korisne vrtlarske savjete oko uređenja, sadnje cvjetnih zajednica te savjete oko osobitosti položaja vrtova i drugih zakonitosti prirode i okruženja.

Cvjetno proljeće organizira Udruga Ideja Lux pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke.

Grad Rijeka